Recensie

Vacvvm - Reflexiones del miedo

 • Door

  Pieter De Becker
 • Besproken op

  25 maart 2023
 • Release datum

  07 januari 2022
 • Beoordeling

  8/10

Genre(s)


Dit is eigenlijk onversneden death rock uit Chili. Eerder complexe baslijnen, met het typische gitaargeluid. Ze zien eruit alsof ze erbij waren in de legendarische Batcave in Londen begin jaren tachtig, zie YouTube link hieronder. Danko Stillbørn neemt de gitaren en zang voor zijn rekening, terwijl Ignacia Strâin tekent voor de bas en backing vocals. De drums zijn dan weer volledig electronisch, uitzondering toch in dit genre.

Ignacia Strâin is ook bekend van een ander Chileens project, zijnde Diavol Strain, waarvan de naam officieel deels bestaat uit deels cyrillische letters. Niet duidelijk wat daarbij bedoeld wordt in huidige maatschappelijke context. Wel hebben ze een aantal optredens op Europese bodem in mei van dit jaar, ondermeer in Engeland, Frankrijk en Spanje.

Maar genoeg daarover, Vacvvm, jawel dit wordt zo geschreven, levert hiermee een sterk album af. De teksten heb ik zelf door Google Translate moeten halen, deze gaan over maatschappelijke problemen, trefwoorden: angst, pijn, killer-industrie, ontkenning, onwetendheid. 

 Vacvvm (facebook)

Delen op

Tags

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.