Recensie

Twin Tribes: Altars (rerelease)

Genre(s)


Dit album “Altars” verscheen reeds in  2021  maar kent vandaag een heruitgave vandaar dat ik toch even (kort en bondig) halt hou bij dit remix album dat de naam van Twin Tribes internationaal bekend maakte als één van Amerika’s meest beloftevolle dark wave bands. Temeer deze derde (!) heruitgave op Europese bodem een mooi gemarmerd vinyl betreft, ja het oog wil ook wat, en het de eerste vinyl is die onder de naald van mijn nagelnieuwe denon platenspeler gaat. 

“Altars” dus in zijn 2023 versie verschilt muzikaal in niets van het origineel maar is één van de weinige remix platen die ten volle een bestaansrecht kan claimen en daar zijn de namen van de bands die voor een herwerking van Twin Tribes songs zorgden niet vreemd aan. Ik noem er een paar: Bootblacks, Creux Lies, Skeleton Hands,  Geometric Vision, Ash Code, She Past Away,... Allemaal namen die bij de liefhebber van actuele dark wave niet onbekend mogen zijn, anders betwijfel ik sterk of je überhaupt wel een liefhebber bent.

In totaal krijg je op deze tot de rand gevulde vinyl 12 nummers, en geen herhalingen, er werd voor 12 verschillende nummers gekozen uit het repertoire van Twin Tribes. Uiteraard mogen daarop nummers als “Fantasmas”, “Portal To The Void” (zie clip),  “Shadows”, “The River, “Upir” of  “Dark Crystal” niet ontbreken. Deze heruitgave, de derde om precies te zijn,  is weerom gelimiteerd op  300 exemplaren dus ik zou maar snel je slag slaan. Leuk hebbeding dit, gevuld met 12 leuke muziekjes in remix vorm. Van dansbaar tot melancholisch zweverig en dromerig, Twin Tribes eigen.

Twin Tribes

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.