Recensie

Transport Aerian: Live in Ghent

  • Besproken op

    16 juni 2024
  • Release datum

    16 maart 2024

Genre(s)


Dark Entries geeft maar al te graag wat aandacht aan talent van eigen bodem. Bij deze lange lijst mag je ook zeker het kwartet Transport Aerian bijrekenen. Bij velen allicht nog onbekend, heeft deze progressiv metalband al vier studioalbums achter de kiezen.  De laatste dateert van 2021 met als titel ‘Skywound’. We moeten niet in herinnering brengen dat de jaren 2020 en 2021 niet de ideale jaren waren om nog maar te proberen op een podium te geraken. Dit maakten zanger Hamlet en zijn kompanen  nu  ruimschoots goed met een livealbum, opgenomen in Gent in 2023.

‘Live in Ghent’ capteert 11 liedjes, voornamelijk van het laatste album ‘Skywound’ (‘Shall not be’, ‘The Effect’ en het gelijknamige ‘Skywound’). Ook uit de eerdere drie albums ‘Bleeding’(2013) (‘Inspire’), ‘Darkblue’ (2015) (‘Full body access’) en ‘Therianthrope’ (2017) (‘Destroy me’) werden enkele nummers opgenomen. Muzikaal is dit best toegankelijk: geen te complexe songstructuren en een gloeiende stem van zanger Hamlet maken dat dit een breder publiek kan aanspreken.

Dit liveschijfje is zeker een goede kennismaking met de band als een soort van best off. De sound van dit album klinkt heel helder en afgewerkt. Dit zal ook wel te maken hebben met het feit dat dit een ‘privéconcert’ was. Belgen om in het oog te houden.

Transport Aerian

 

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.