Recensie

The Wide: Smile

  • Besproken op

    27 oktober 2022
  • Label

  • Release datum

    28 oktober 2022
  • Beoordeling

    6/10

Genre(s)


Ergens tussen indie rock en dream pop situeert zich het geluid van deze internationale (Schotland, Engeland, Duitsland) The Wide.Tenminste hun geluid lijkt door de mixer van deze twee genres gehaald zonder uitgesproken het één of het andere te zijn. Het dark wave en synth pop minnende Echozone haalde hen in 2018 reeds binnen  met hun debuut “Paramount” en dit maakt dat ze ook tot bij Dark Entries komen, iets wat anders allicht niet in de sterren stond geschreven. Maar goed, indie rock situeerde zich altijd aan de rand van ons interesseveld en dus leg ik graag mijn oor eens te luister bij dit nieuw album “Smile”.

“Golden Blunder” introduceert zich als uitsmijter en is zowat één van de meer krachtige nummers op het album terwijl nummers al “I Believe” of “Smile” eerder dromerig zijn. Deze The Wide ontstond trouwens uit Dead Guitars en die hadden dan op hun beurt weer een link met Wayne Hussey die u zou moeten kennen van The Mission maar ook nog aan de snaren trok bij juist, The Sisters Of Mercy.  Nu bent u weer even helemaal mee.

“Happines Fades” is melancholie, “Shame” is dan weer The Mission die de weg kwijt is en “Anything” is semi akoestische kampvuur rock voor de jeugdbeweging die even vergat vooral jeugd te zijn.  En het erge is, je leeft tenslotte maar één keer, vandaar “Cry Babies Cry” een korte outro van 1 minuut en  40 seconden, over die verloren jeugd. Ik dommel alvast in, het is niet voor niets herfst en straks is het nog winteruur er ook. Dan kun je best naar een ongevaarlijk plaatje als deze “Smile” luisteen. Warm word ik hier niet van wegens te veel dertien in een dozijn. Maar op een verloren herfstdag heeft deze “Smile” zijn waarde, zoals nu blijkt, want de poes komt tot rust vleit zich op mijn schoot als ik de deze laatste letters tik.

The Wide

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.