Recensie

The Secret French Postcards: Life Got Claws

Genre(s)


Ten eerste, dit is geen Franse band maar een Zweedse. Ten tweede, als u Dark Entries al langer leest kwam u deze naam al tegen (ja we werken nog aan het op laden van ons archief). Deze nieuwe worp “Life Got Claws” is al meteen het vierde album voor deze post punkers die de sfeer van de jaren 80 naar deze crisistijden wil vertalen. Ten derde, niet in het minst, ik ben verslaafd... al moet ik me binnen de krijtlijnen van deze site wel tot mijn recente verslaving aan deze “Life Got Claws” beperken. Handig om weten is dat ik bij een eerste luisterbeurt niet meteen onder de voet werd gelopen.

Neen, dit album moet u de kans geven en er ontpopt zich een prachtig, weemoedig en zeer sfeervol donker album dat langzaam maar zeker onder je vel kruipt. Elk nummer ademt tristesse en schoonheid, hoop en wanhoop, dromen en verlangens over de geneugten maar ook tegenslagen en soms ook de zwaarte van ons korte aardse verblijf. Soms moet ik bij de intro van nummers als opener “The Way You Love” of  “Go Away” een beetje aan The Chameleons denken, al ademen The Secret Frech Postcards vooral een eigen geluid uit waardoorheen je soms ook een vroegere The Cure hoort waaien en de echo’s van die magische jaren 80 je om de oren vliegen.

Maar vergis u niet: The Secret French Postcards verstaan de kunst om elk van de 10 nummers sfeervol te houden en te presenteren als intieme en introverte stukjes twijfel en hoop. Knap zonder meer. Hoe meer ik hier naar luister, hoe meer ik echt van dit album ga houden. “Dreaming At Last ” werd gekozen als uitsmijter en krijgt u hierbij dan ook als clip maar het zijn vooral nummers als het magistrale “Sides” of het wondermooie “Sad Like You” die mij bijna tot tranen toe bewegen. En dat is verdomd lang geleden dat een album me zo kon beroeren en ontroeren. Op deze “Life Got claws” prijkt geen enkel slecht nummer, integendeel.  Dit sterke album moet gewoon in elke zichzelf respecterende (dark) wave / post punk  collectie steken. Dark Entries tip en absolute aanrader!

The Secret French Postcards

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.