Recensie

That’s How I Fight: Movement Two

Genre(s)


Deze Poolse band uit Warschau brengt een soort experimentele en veellagige mix van postrock, krautrock, ambient industrial en drone. Hun eerste album “Movement One” (2021) was het resultaat van een spontane, ongeremde, geïmproviseerde meerdaagse sessie zonder planning. Het vervolgalbum “Movement Two” (6 tracks, 64 minuten) werd in januari 2021 volgens hetzelfde principe opgenomen en kwam eerder dit jaar uit.

Net als op het eerste album  krijgen de composities gewoon nummers mee (zoals ook de stonermetalband Karma To Burn vaak doet). De zes tracks heten deze keer respectievelijk “14”, “9”, “16”, “10 (Raróg)”, “5” en “17”. Zoals je ziet krijgt enkel de vierde track naast een nummer ook een heuse titel mee. Zijn deze mannen (en vrouw) bezig met numerologie? Niet echt (of toch niet voor zover ik weet) maar de nummers verwijzen dus simpelweg naar de volgorde van de opgenomen jamsessies die weerhouden werden voor het album.

Soms, zoals in de tweede track, “9”, heeft het wel wat van Michael Gira’s Swans. Hier duiken ook vocals op maar het zijn eerder kreten dan echte zang.  

Mijn favoriete track is zonder twijfel “10 (Raróg)”, een dreigende en onheilspellende dark ambient drone track met een ritmische component en een soort evil gefluister. Het is ook met stip de meest creepy track van het album en er duiken ook quasi onverstaanbare stemsamples op in de mix (ik hoor wel dat het in het Pools is). Deze en de voorlaatste track, “5”, zijn ook de meest melodieuze tracks al moet je je daar nu ook niet al te veel bij voorstellen bij dat melodieuze. “5” is eigenlijk ook de meest dromerige track. Ook hier horen we onverstaanbare stemsamples ergens vrij diep in de mix.     

De bezetting van That’s How I Fight voor dit album bestaat uit Gosia Florczak (synthesizer, sampler, accordeon), Piotr Sulik (gitaar, loops), Jacek Sokołowki (drums) en Maciek Wasilewki (bass). Deze vaste bezetting (met een persoon – de bassist - uitgebreid tegenover het eerste album) wordt nog aangevuld met twee gastvocalisten, elk op één nummer. Gosia Florczak (echte naam: Małgorzata Florczak Tillbaka) is een vrouw en we kennen haar al van de industrial rock band Rigor Mortiss. Ook bassist Maciek Wasilewki kennen we van Rigor Mortiss. “Movement Two” verscheen in een 6 panel digipack en staat garant voor een boeiende luisterervaring.

https://www.facebook.com/ThatsHowIFight

https://thatshowifight.bandcamp.com/album/movement-two

Delen op

Tags

Over Henk Vereecken

Henk Vereecken bekeerde zich op 14-jarige leeftijd tot het zwarte newwaverdom maar behield altijd een gezonde interesse in andere genres zoals punk, metal, folk, prog en de psychedelische rock van de sixties (en later). Verdere interesses zijn wetenschappen, politiek, geschiedenis, natuur, cultuur en subculturen. Na zijn studies biologie verruimde hij zijn blik vanuit de Antwerpse zwarte en alternatieve keten zoals Biokot, Limelight, Wommel en Bunker naar zwarte fuiven en concerten overal te lande. Vooral Waregem, Gent en Sint-Niklaas waren lang the places to be. Sinds 1999 is hij lid van Dark Entries. Hij heeft een bijzondere voorliefde voor geëngageerde muziek met een boodschap en onderzoekt vieze beestjes in een medisch labo. Hij is sinds 2012 ook de helft van het team van het radioprogramma The Horny Hour op de Antwerpse alternatieve zender Radio Centraal en heeft een verleden als dj op new wave, gothic en flowerpower fuiven.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.