Recensie

.SYS Machine: Graceful Isolation

Genre(s)


Eigenzinnige electro uit Chicago, dat is deze .SYS Machine, het project van Dave McAnnaly die sedert 2014 een eigen stijl creëert in het scheppen van zijn electro visioenen. Licht bombastisch en eigentijdse donkere pop maar net iets te donker, net iets te alternatief om aan te slaan bij een groot publiek.

.SYS Machine wist een aantal landgenoten tot remixen ter verleiden, van Assemblage 23 hebt u vast al wel gehoord en misschien zegt de naam Spank The Nun of Blue Eyed Christ u ook wel iets. Indien niet dient u wat meer Dark Entries te lezen, maar verder duiken ook voor mij onbekende namen op als Microwaved, Misssuicide, Audio Buddha, The Joy Thieves ...

Het geluid is een mix van sci fi en retro waarbij elk bekend label wordt geschuwd maar de muziek ondanks een eigentijdse benadering toch aansluiting vindt in de Amerikaanse underground scene. Licht experimenteel met af en toe wat trip hop invloeden en soms zelfs een female voices accent als ene Kimberley van Bow Ever Down haar krachtige stem doet gelden.

.SYS Machine is als het ware het bloed in de machine, het stroomt waar het niet gaan kan. Dit is Amerika anno 2022, prikkelend met ongemakkelijk zittende elektronische klanken die hun wortels hebben in de electro van de jaren 90 maar ondertussen drie decennia lang allerlei invloeden hebben ondergaan. Deze .Sys Machine braakt ze opnieuw uit, rauw en donker, krachtig en zelfs een beetje desolaat. De toekomst is immers retro.

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.