Recensie

Skelesys: Epsilon EP

Genre(s)


Skelesys is een soloproject uit Berlijn die post punk en minimal op een eigentijdse manier in elkaar knutselt (een beetje als onze eigen Ultra Sunn) en met “Kill Me With Love” reeds een underground hit wist te scoren die sommigen af doen als een moderne Depeche Mode in een post punk outfit.

Zo, dergelijke superlatieven zijn niet iedereen gegeven en het moet gezegd dat niet alleen deze “Kill Me With Love” met een hoog electro pop gehalte, het enige nummer is dat zich direct onder de hersenpan nestelt en tot een danspasje weet aan te zetten. Al is het allicht wel het ‘makkelijkste’. Slechts 4 nummers kent deze ep en da’s weinig om een globaal oordeel te vellen over deze “Skelesys” maar het is alvast wel zeer beloftevol.

Het titelnummer “Epsilon” kent een mooi jaren 80 lijntje dat lekker snuift op een strakke, eigentijdse post punk ritmiek. Op de B-kant, zo is dat nu eenmaal met vinyl, je moet die schijven omdraaien, krijgen we “The Beginning Of The End” en “Time”, de eerste is een ietwat dwepende en donkere, meer eigentijdse dansschijf waar de gemiddelde Tomorrowland bezoeker instant buikloop van krijgt terwijl “Time” dan weer muzikaal een eigentijdse versie van The Cure lijkt als u de zanglijnen even weg denkt. Dromerig donker en vul hunker. Onthouden die naam: Skelesys!

Rep u indien u nog een exemplaartje wil want de 300 exemplaren vinden snel een koper!

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.