Recensie

Sexblood: Intimidating Visions

Genre(s)


Eerder al was ik al redelijk in mijn nopjes met het albumdebuut “Teach Me To Cry” van het Franse Sexblood, lees hier nog een keer mijn review van dit album. De groep uit Mulhouse, vlakbij de Zwitserse en Duitse grens, klopt nu aan met het vervolg “Intimidating Visions” en dat is altijd spannend, zeker als je het eerdere album wist te smaken.  Met het nummer  “Doctor Death” konden u en ik reeds clipgewijs kennismaken, onze rubriek clips a go go (zie nieuws sectie) volgen is dan ook meer dan een aanrader, een must zeg maar.

Het nummer is verre van slecht, maar liet een ietwat meer commercieel geluid horen tussen het gothic rocken door. Beloftevol want een singel wordt meestal als een commerciële uitsmijter gekozen, of meer nog als een lokvogel (een raaf in dit geval) die onschuldige zieltjes moet winnen. In die zin geslaagd, maar gezien hun debuut verwacht ik meer en dat krijg ik ook met een schitterend nummer als “Time Is Running Out”, heerlijke gitaartjes en brommende basjes en een verslavende melodie die elk gothic rock hartje sneller zal doen slaan.  Het doet me ook ietwat aan het geluid van onze eigen Ground Nero denken.

“Out Of The Dark” is er nog zo eentje, ergens tussen Elusive en Phantom Vision (mocht u deze nog kennen) in. Maar net als op het debuut is ook deze “Intimidating Visions” gevarieerd, zo zijn er wel degelijk actuele darkwave waven en postpunk invloeden en is er uiteraard efficiënt ingezette elektronica.  “Credo” en het sprankelende “The Meat Wagon” zijn hier mooie voorbeelden van al hoor je altijd wel de gothic rock echo door de nummers waaien.  En daar ben ik niet rouwig om.

Het meest opvallende nummer is wellicht nog het heerlijk uitgesponnen en bombastische “Maudit Carilloneur” (het enige nummer in de moedertaal) dat als een gothic opera alle bombastische registers opentrekt. Sexblood is wel van meerdere zwarte markten thuis, al zijn ze vooral goed in het vertalen van het originele, ja dan heb ik het over de jaren 80, gothic rock geluid naar 2024.  “The Dust” is allicht de meest ‘speelse’ song met zijn strakke ritmieken en meezinggehalte, verder vermeld ik ook nog het ietwat getormenteerde titelnummer dat zeer sfeervol en met een Christian Death echo Sexblood als één van Frankrijk’s meest actuele en belangrijkste gothic rock bands naar voor schuift.

Missie geslaagd dus met dit vervolg en dat is niet iedereen gegeven. Ga dat vooral zelf ontdekken, al zeker als u week wordt van het gothic rock genre, of gothic rock die een roemrijk verleden perfect rijmt aan een beloftevolle toekomst en dat 11 nummers lang.

Sexblood (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.