Recensie

SDH: Fake Is Real

Genre(s)


Het Spaanse duo Sergi Alejandre en Andrea Pérez verkenden voor het eerst in 2018 de wereld met hun muzikale titelloze debuut of beter op dit debuut, toen ook al bij het Italiaanse Avant! stond hun naam nog vol op de hoes; Semiotics Department Of Heteronyms. Een naam waar alvast over leek nagedacht maar uiteraard bekt de afkorting SDH beter en na 2018 ging het project dan ook als SDH door het leven. Er volgden een paar ep’s “Against Strong Thinking” (Avant! 2020) en “Maybe A Body” (Avant! 2022) en recent ook het vervolg op het debuut het album “Fake Is Real”.

Of hoe we vandaag in een realiteit leven waar leugen en waarheid niet meer van elkaar zijn te onderscheiden en alles wordt gereduceerd tot een persoonlijke beleving los van enige empirische beschouwing. Wetenschap als ideologie niet meer als ‘verlichting’ maar louter ter bevestiging van het eigen grote gelijk of het ongelijk van de ander. Of word ik nu te filosofisch? Graag het woord en de muziek aan SDH, die electro pop combineren met minimal en synth wave geluiden die perfect aansluiten bij wat de bezoekers van deze website lekker vinden.

Dansbaar, maar niet gratuit, met gevoel en een zekere melancholie. “Cellular  Sky” is gewoon (h)eerlijke actuele electro pop die op een moderne manier verder borduurt  op een geluid dat in de jaren 80 voor het eerst werd scherp gezet en meer aansluiting vindt bij de pioniers van het genre dan bij de al te zeemzoete hits die vaak de hitparades haalden in die tijd. Knap nummer. “Do I Look Like Laughing” is dan weer onderkoelde electro pop met een sensueel en verleidelijke ritmiek. “Balance” is doortastende minimal en meteen een ode aan wijlen John Balance van Coil faam, meteen tonen SDH over goede en doortastende smaak te beschikken.  

Koortsig dansbaar in “Our Fear”,  opzwepend dansbaar met een bittere gin tonic in de hand op “Denial” of het poppy en dansbare “Hectic” met een heerlijk jaren 80 deuntje dat helaas een beetje ontspoort in een future pop riedel, maar daar zullen de vele VNV Nation fans niet rauwig om zijn (al klinkt de muziek van VNV tegenwoordig een pak complexer). Laat onderstaande clips u vooral overtuigen van het kunnen van deze SDH, een naam die perfect past in een rijtje met bands als; Zanias, Sixth June, SYZYGYX, Boy Harsher, Miliken Chamber, Lust For Youth, Keluar, Ultra Sunn,... en ga zo maar door.

SDH (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.