Recensie

Savage Grounds: Separation Shock ep (vinyl)

Genre(s)


Savage Grounds is het project van Daniele Cosmo, oprichter en eigenaar van het Lux Rec label, en Florin Büchel, aangevuld met Kleio Thomaïdes op vocalen. De groep is alweer een tiental jaartjes actief en in 2022 verscheen het vinylalbum “Hidden By The Night” op het She Lost Kontrol label, één van die vele minder bekende labels die de scene in leven houden. Nu is er bij het Spaanse Oraculo Records nieuw werk en dat luistert naar de naam “Separation Shock”.

Een vijf nummers tellende ep waarop de minimal electro punk en synth wave vol in de kijker wordt gezet. “DISTRESS” is de opener van deze vinyl en meteen wellicht het nummer dat met een ontspoorde technodreun het meest hoge gooien zal gooien op de dansvloer. Er valt aan bewegen immers moeilijk te ontsnappen. Dwepend en verslavend. Hip naar de ondergang. “Conflict” kent eenzelfde ietwat ‘blikkerig’ geluid wat ontegensprekelijk de punk 'feel' groter maakt en neemt wat gas terug, al bijt Kleio wel flink van zich af in de monotonie van een penetrant ritme. Kenmerkend voor het geluid van deze Savage Grounds.

“Denial” is allicht het meest speelse nummer, ademt een zekere poppy 'feel' al blijft het ritme nazinderen als de striemen van rake zweepslagen. Het simpele melodietje zalft een beetje. Op “Uncertainty” wordt zelfs gezongen ipv verteld, in het Frans nog wel. Savage Grounds zijn Zwitsers, waardoor dit zowat naar een naakte versie van Vive La Fête neigt. Tot slot is er “Acceptance”, dat een meer industriële inslag kent, weg de techno 'feel', hier komen de koudere rillingen en de monotone ritmiek van de loonslaaf fabriek zeer dichtbij. Ook al zijn de vocalen hier in het Frans, hier valt nog weinig te vieren, (cf. Van Hool). Industrial pop. Zo. Mocht u er na het lezen nog niet uit zijn, dit is elektronische muziek zonder echt electro te zijn. Ik zei het al, minimal electro punk en minimal synth wave met een  post punk attitude.

Savage Grounds (facebook)

 

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.