Recensie

Reflection Black: Last Stop To Nowhere

Genre(s)


Athene, Griekenland. Daar staat de wieg van deze Reflection Black, een dark wave project dat post punk, gothic rock en gitaar wave kneedt tot een eigentijds door gitaren gedragen geluid met een vette knipoog naar de jaren 80. Niet toevallig de jaren waar de beste muziekgenres werden uitgevonden. Je mag dan zeggen Reflection Black is de zoveelste in zijn soort toch is dit albumdebuut wel uw aandacht waard net omdat het deze eerder vermelde invloeden tot muziek smeedt die afwijkt van de gangbare, meer minimale en eerder elektronisch aangestuurd, actuele dark wave geluid.

Dit project wordt aangestuurd door ene Elis Alex die ooit zijn sporen verdiende in black metal acts als Nigredo en Ravencult maar nu de grunt achterwege laat voor melodieuze zanglijnen al blijft het occulte en spiritueel escapisme wel een thema. Maar die thematiek kan gevangen worden in nummers als “No Star In The Sky” dat zich laat beluisteren als eigentijdse, met gothic aangestuurde dark wave maar het kan evengoed een stuk meer ambient en sfeervoller “Yet Unseen Colours” of het meer dromerige en naar metal gitaren hunkerende titelnummer.

“Call My Name” sluit wat mij betreft, mede door z’n strakke arrangementen en ietwat elektronisch hakkende ritmes, het best aan bij wat we tegenwoordig dark wave noemen als is het in zijn geheel wel melodieuzer. “Why Believe” knettert als gitaar wave uit de jaren 80 al werd dat toen al voor het gemak gewoon post punk genoemd. Kortom “Last Stop To Nowhere” dreigt zich soms een beetje verloren te lopen in een veelheid van invloeden maar weet, eer het zover is, altijd net de juiste afslag te nemen waardoor de 8 nummers (ja, slechts 8) op dit albumdebuut door elke bezoeker van deze website beslist eens moeten gehoord.

Reflection Black (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.