Recensie

Psyclon Nine: Less To Heaven

Genre(s)


Ik ben het niet oneens met de beschrijving waarmee Metropolis de nieuwe Psyclon Nine promoot. Vrij vertaald: "Psyclon Nine werd eerst als industrial bestempeld, evolueerde naar industrial metal, en met deze nieuwe plaat gaat het onbetreden gebied in dat elementen uit metalcore vermengt met doom electronica. Trip techno met black metal overtonen en experimentele cinema soundscapes, gemengd met alternative rock."

Maar is het een goede plaat?

Helaas. Ik geef mezelf een medaille omdat ik deze plaat in één ruk heb beluisterd. Het was niet makkelijk. Ik heb me verschillende keren actief moeten weerhouden om de stop knop in te drukken.

Terwijl op de productie niet veel aangemerkt kan worden, zijn de nummers zelf gewoon ontiegelijk saai en eentonig. Er zit geen sprankje kruiding in, geen spanningsboog, geen afwisseling. Noch in, noch tussen de verschillende nummers. Het monotone rauwe gefluister in plaats van zang begon vrij snel daning op mijn zenuwen te werken. Naar het einde van het album wordt er iets minder gefluisterd, maar dan valt al snel op dat er geen echt zangtalent is.

Telkens de nummers achteraf in mijn shuffle van nieuw materiaal oppopten, ging mijn wijsvinger snel naar de 'volgende' toets zonder dat ik zelfs gezien had van welke band het nummer was.

Een album om te vergeten wat mij betreft. De hoes is mooi, dat wel.

Beluister de plaat op bandcamp

Delen op

Tags

Over Steven 'Stel' Redant

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.