Recensie

Psy’Aviah: We Can Make It Rhyme / Ok 7”

  • Besproken op

    11 december 2022
  • Label

  • Release datum

    01 december 2022
  • Beoordeling

    7.5/10

Genre(s)


Recent nog besprak collega Xavier het album “Bittersweet”, het laatste deel van een trilogie, welke zeer in zijn smaak viel. Het project van Yves Schelpe bestaat ondertussen 20 jaar en dat wordt bij het fijne en eigenzinnige Je M’en Fish label ook gevierd met een strikt gelimiteerde (100 exemplaren !) gekleurde vinyl uitgave van de exclusieve single “We Can Make It Rhyme / OK”.  

Het nummer “We Can Make It Rhyme” (feat. Mari Kattman) is afkomstig uit het “Bittersweet” album en treft u hier aan in een remix van Assemblage 23. Het nummer vloeit door de boxen als moderne en actuele electro pop waaraan Mari Kattman’s vocalen een licht dromerige sensuele ondertoon geven.

De andere A-kant, want een B-zijde is er niet op dit format, komt uit de EP ”Is Everyting OK” waar al heel wat remixen van dit nummer, kortweg "OK", werden aangevoerd maar niet de breakbeat versie met Huong Su in een remix van Nethermere. Een intieme maar meer donkere en dromerige track.

Het hoeft geen betoog dat dit kleinood vooral de liefhebbers van Psy’ Aviah zou kunnen bekoren en ook daarvoor is bestemd. Psy’Aviah is ondertussen een eigenzinnige vaste waarde, ergens tussen commercieel behapbaar maar te eigenzinnig om in grote hoeveelheden te worden verorberd. Dan kom je natuurlijk bij Dark Entries uit. Leuk presentje zo aan het jaareinde van Psy’Aviah en Je M’en Fish!

Psy’Aviah

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.