Recensie

Paradox Obscur: Afterhours

Genre(s)


Er zat weer post uit Griekenland in onze bus. Toxic Razor uit Athene houdt er een veelvoud van projecten op na. Het bekendste, laten we het maar ineens zijn hoofdproject noemen, is toch wel Paradox Obscur, het m/v duoproject dat hij in 2014 oprichtte. Zijn compagnon in Paradox Obscur is Kriistal Ann, die er op haar beurt ook nog een succesvol soloproject op nahoudt onder de naam Kriistal Ann. Toxic Razor van zijn kant heeft zoveel zijprojecten dat we de tel een beetje kwijt zijn. We noemen Metal Disco, Beatbox Machinery, Hardware Pulse en Eerie Sopor. Op de compilatie “Selections” die we vorig jaar toegestuurd kregen, stelde hij maar liefst negen van die projecten voor in het bereik van minimal wave, synthwave, dark wave, dark electro, ebm. En op “Cyberpunk Screen Interface” stonden nog eens acht andere minimal / synthwave projecten. Ik denk dat Toxic Razor (echte naam Kostas Stavropoulos) de man is met de meest verschillende projecten in mijn ganse muziekcollectie...

Maar nu kregen we dus een nieuw cd schijfje toegestuurd van Paradox Obscur met drie nieuwe tracks (13 minuten) koude maar dansbare synth wave en minimal wave. Paradox Obscur is een synth duo dat exclusief gebruik maakt van echte fysieke hardware synthesizers en drum machines.

Ik hou erg veel van de onderkoelde vocals van Kriistal Ann, een soort spreekzang, zoals op deze release enkel op opener en titelsong “Afterhours” te horen is. De song is trouwens allesbehalve een cover van de gelijknamige Sisters Of Mercy song. De tweede track, “Western Decline”, klinkt als een vlotte, bijna volledig instrumentale synthwavetrack waarin naar het einde toe kort een vocoderstemmetje opduikt. “Nyx” tenslotte is ook niet niks, maar een mooie instrumentale synthwavetrack om af te sluiten.

Voor de freaks: het EP’tje werd exclusief opgenomen met de volgende hardware: Korg MS2000, Access Virus TI Polar, Roland JD-XI, DSI Mopho en Novation Mininova.

https://www.facebook.com/paradoxobscur

https://paradoxobscur.bandcamp.com

Delen op

Tags

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.