Recensie

Paarabola: Pure Holistic Evil

Genre(s)


Dit is het solo project van een van de leden van Yutani, een noiserock en industrial rock band uit de regio Warschau waarvan we vorig jaar het album “Not Much Of A Talker” bespraken.

Paarabola staat voor overwegend erg dansbare en ritmische electro-industrial. “Pure Holistic Evil” (8 tracks, 36 minuten) is het solodebuut van de man. Ik had afgaand op de albumtitel iets verwacht dat enorm evil zou klinken (ik dacht al aan iets in de geest van In Slaughter Natives of zo) maar met die ‘evilness’ in de sound valt het eigenlijk best wel mee, al zal uw tante nonneke daar allicht wel anders over denken.

De acht stukken op het debuutalbum van deze Poolse act zijn dus overwegend zeer ritmisch en zouden absoluut niet misstaan op het Hands of het Ant-Zen label. Luister maar eens naar de indrukwekkende opener “Narcissistic Witness” of naar het tweede nummer “Psychopath Killer”. Vooral dit laatste is een erg dancefloorfähig nummer. Mijn favoriete track, het intrigerende “Protecting Powerful Men”, is wat minder ritmisch en iets meer ambient van karakter en dat geldt ook voor de slottrack “Remember The Victim”. Het korte “Cult Zero” en het mysterieuze “Lost” dragen ook het dansbaar ritmische aspect in zich. Voorts onthouden we nog het donker dreigende “Something Bad”.

Het album begon erg ritmisch maar wordt dus naar het einde toe wat meer ambient van aard. Op “Pure Holistic Evil” staat hoofdzakelijk instrumentale muziek, al zit er in “Digme” wel een stemsample. “Pure Holistic Evil” kwam uit op cd op het Poolse label Zoharum op 300 exemplaren en is ook beschikbaar in digitale versie. Het is echt een aanrader voor de fans van de betere electro-industrial en vooral “Psychopath Killer” is een tip voor op de industrial dancefloor ergens tussen Sonar en Monolith of zo.

Website

Facebook

Bandcamp

Delen op

Tags

Over Henk Vereecken

Henk Vereecken bekeerde zich op 14-jarige leeftijd tot het zwarte newwaverdom maar behield altijd een gezonde interesse in andere genres zoals punk, metal, folk, prog en de psychedelische rock van de sixties (en later). Verdere interesses zijn wetenschappen, politiek, geschiedenis, natuur, cultuur en subculturen. Na zijn studies biologie verruimde hij zijn blik vanuit de Antwerpse zwarte en alternatieve keten zoals Biokot, Limelight, Wommel en Bunker naar zwarte fuiven en concerten overal te lande. Vooral Waregem, Gent en Sint-Niklaas waren lang the places to be. Sinds 1999 is hij lid van Dark Entries. Hij heeft een bijzondere voorliefde voor geëngageerde muziek met een boodschap en onderzoekt vieze beestjes in een medisch labo. Hij is sinds 2012 ook de helft van het team van het radioprogramma The Horny Hour op de Antwerpse alternatieve zender Radio Centraal en heeft een verleden als dj op new wave, gothic en flowerpower fuiven.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.