Recensie

Ok Wait: Well

Genre(s)


Vijf lange en epische instrumentals staan er op dit debuutalbum van Ok Wait, vijf tracks waarvan de titel telkens een vierletterwoord is: “Wait” (15 minuten), “Blow” (9 minuten) , “Time” (10 minuten), “Dust” (12 minuten) en “Cope” (8 minuten).

Ok Wait zijn een viertal uit Hamburg. De band speelt een mix van post-rock en post-metal met invloeden van noise rock, grunge en prog. De band is nieuw maar de muzikanten dragen elk een muzikaal verleden met zich mee. De gitaristen, Christoph Härtwig en Michel Jahn komen uit Sonic Black Holes, bassist Florian Zehn uit Rodha en drummer Lutz Möllmann zit (of zat) onder meer in Barrels, Caleya, Eisenvater en Ulme. De bandnaam Ok Wait nodigt uit tot een pauze om na te denken over alledaagse ideeën en concepten die al te vanzelfsprekend lijken, om die aldus te heroverwegen en te reëvalueren. Bassist Florian Zehn is ook grafisch designer en hij ontwierp de prachtige hoes van “Well” waarvoor hij te leen ging bij een schilderij van de Amerikaanse artiest Frank Gonzales. 

Het album werd geschreven en opgenomen in de tweede helft van 2020. Vanwege de pandemische situatie vond het grootste deel van de productie plaats in de eigen thuisstudio's van de bandleden. De vijf tracks laten veellagige geluidstexturen horen met atmosferische  overbruggingen tussen de nummers.  

Op twee van de vijf tracks kan je ook een gastmuzikant aan het werk horen, op viool (opener “Wait”) of op lapsteel (“Time”). Mijn favoriete track is absoluut de tweede: “Blow”, spannend, melodieus en energiek. Het is ook de zwaarste track, maar wel met een rustige, atmosferische uitloper. Knappe gitaar- en keyboardmelodieën kringelen hier door elkaar.

“Well” (5 tracks, 54 minuten speelduur) kwam uit op cd en op dubbel-LP en is een aanrader voor de fans van epische instrumentale post-rock, post-metal en alternative rock.

http://okwait.de

https://www.facebook.com/okwait.band

https://okwait.bandcamp.com

Delen op

Tags

Over Henk Vereecken

Henk Vereecken bekeerde zich op 14-jarige leeftijd tot het zwarte newwaverdom maar behield altijd een gezonde interesse in andere genres zoals punk, metal, folk, prog en de psychedelische rock van de sixties (en later). Verdere interesses zijn wetenschappen, politiek, geschiedenis, natuur, cultuur en subculturen. Na zijn studies biologie verruimde hij zijn blik vanuit de Antwerpse zwarte en alternatieve keten zoals Biokot, Limelight, Wommel en Bunker naar zwarte fuiven en concerten overal te lande. Vooral Waregem, Gent en Sint-Niklaas waren lang the places to be. Sinds 1999 is hij lid van Dark Entries. Hij heeft een bijzondere voorliefde voor geëngageerde muziek met een boodschap en onderzoekt vieze beestjes in een medisch labo. Hij is sinds 2012 ook de helft van het team van het radioprogramma The Horny Hour op de Antwerpse alternatieve zender Radio Centraal en heeft een verleden als dj op new wave, gothic en flowerpower fuiven.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.