Recensie

Ocean Of Lotion: LouiLouiLoui

Genre(s)


Beetje onnozele bandnaam maar dit is dan ook een band die zichzelf duidelijk niet al te serieus neemt. Ocean Of Lotion is een excentrieke electro-synth rock band uit Bergen aan de Noorse westkust. Ze zijn actief sinds 2011 en in 2012 verscheen hun debuutalbum “Dive In". Nu, meer dan tien jaar later, stellen ze de opvolger voor: “LouiLouiLoui” (10 tracks, 40 minuten).

Bergen is een enorm regenachtige, druilerige stad (het regent er twee dagen op drie) en ik denk dat ze bij Ocean Of Lotion daarom een en ander te compenseren hebben. ‘Ocean Of Lotion is the sound of every colour in the rainbow’, schrijven ze op hun Bandcamp pagina en voor postpunk is dit inderdaad erg kleurrijke muziek. Ze promoten dan ook de zelf uitgeroepen ‘colour rock revolution’ en ze kleuren hun muziek met elementen van eighties en nineties synthpop en electrorock alsook een fijne mix aan eigentijdse geluiden. We moeten ook herhaaldelijk denken aan indierock en neopostpunk bands als Kaiser Chiefs, Franz Ferdinand en Editors (luister bijvoorbeeld maar eens naar “Crocodile” of “07/11”), maar evengoed aan een tijdloze band als Sparks. Gevoel voor humor hebben ze ook met hopen met een songtitel als “Cats In Space On Synthesizers” en de hilarische videoclips die je hieronder kan bewonderen.

De vocals op het album zijn een afwisselende mix van mannelijke en vrouwelijke zang. We horen massa’s synthesizers maar ook gitaren. De nummers zijn erg dansbaar én meezingbaar.

De machtige openingstrack “Aphrodite” doet me serieus denken aan Siouxsie Sioux met Creatures, zowel qua vocals als muzikaal. “Made In Taiwan”, de derde track, bevat zoals de titel al verraadt, oosterse invloeden in de synthpop.

De tweede track “Rejection” heeft wel weg van eighties synthpop bands als Heaven 17 en Erasure. Er zit ook saxofoonspel in van een gastmuzikant en dit instrument keert nog terug in de songs “I Don’t Have Eyes For You” en “Crime Cruise”.

“Skinny White Pants” heeft een intro en ritmiek die als twee druppels water lijkt op Queens “We Will Rock You”. Het ligt er echt vingerdik op, luister maar eens (videoclip hieronder). In de videoclip van een andere geweldige song, “Cats In Space On Synthesizers”, hangt er ‘toevallig’ een poster van Queen aan de muur, naast een van Pink Floyd.

Op “Crocodile” (ook weer een uitermate grappig nummer) hebben ze nood aan een cursus biologie: ‘I saw a crocodile / I saw an alligator / Alligator crocodile, what is the difference?’ en ‘I saw an elephant / An African or an Indian one? / I cannot tell the difference’.

“Crime Cruise” bevat net als “Cats In Space On Synthesizers” cheesy synthklanken die uit een seventies science fiction b-movie lijken te zijn ontsnapt. Mijn favoriete songs heten “Cats In Space On Synthesizers”, “Aphrodite” en ook “7/11”. Ocean Of Lotion maakten met “LouiLouiLoui” een enorm vlot, kleurrijk, supersterk, grappig, dansbaar en meezingbaar (of meebrulbaar) album dat we kunnen aanraden aan de liefhebbers van synthpop, electrorock, indie en neopostpunk.

https://www.facebook.com/oceanoflotion

https://oceanoflotionmusic.bandcamp.com Delen op

Tags

Over Henk Vereecken

Henk Vereecken bekeerde zich op 14-jarige leeftijd tot het zwarte newwaverdom maar behield altijd een gezonde interesse in andere genres zoals punk, metal, folk, prog en de psychedelische rock van de sixties (en later). Verdere interesses zijn wetenschappen, politiek, geschiedenis, natuur, cultuur en subculturen. Na zijn studies biologie verruimde hij zijn blik vanuit de Antwerpse zwarte en alternatieve keten zoals Biokot, Limelight, Wommel en Bunker naar zwarte fuiven en concerten overal te lande. Vooral Waregem, Gent en Sint-Niklaas waren lang the places to be. Sinds 1999 is hij lid van Dark Entries. Hij heeft een bijzondere voorliefde voor geëngageerde muziek met een boodschap en onderzoekt vieze beestjes in een medisch labo. Hij is sinds 2012 ook de helft van het team van het radioprogramma The Horny Hour op de Antwerpse alternatieve zender Radio Centraal en heeft een verleden als dj op new wave, gothic en flowerpower fuiven.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.