Recensie

More Ephemerol: Fertile Energy ep (vinyl)

Genre(s)


Een poosje geleden vond u reeds een item in onze nieuwssectie omtrent de synthwave van deze Amerikaanse More Ephemerol en zie, nu is er de vinyl ep “Fertile Energy” bij het Spaanse Oraculo Records. Ideaal om hier bij Dark Entries kennis te maken met de muziek van dit duo die dan wel resideert in Amerika maar beiden andere wortels hebben. De mannelijke helft Chad Fjerstad, een naam die Scandinavische roots verraadt en die naast deze More Ephemerol ook actief is met andere projecten als Ass Life (punk trash), The Primals (alternatieve rock),  Chiildren (industrial metal) en Fiercedad (electro) om er enkele te noemen.De vrouwelijke helft, Tamara Sky is dj en model en heeft dan weer Puerto Ricaans bloed. Leuk weetje zij was ooit miss Puerto Rico bikini en blonk jaren terug in haar blootje in de playboy.

Maar goed, we zijn nog altijd een muziekwebzine en dus luister ik aandachtig naar deze “Fertile Energy” een ep waarin het koude noorden en warme zuiden elkaar vinden in een unieke, synth wave en synth pop stijl die wordt aangevuld met prikkelende en dansbare minimal ritmes. Een knipoog naar die mooie jaren 80, da’s geheel eigen aan deze genres, maar toch met voldoende eigentijdse feel.

Een beetje Sydney Valette duikt in de koffer met Minuit Machine. Eens lekker schudden en zie je krijgt het mooie duet “Fertile Energy”.  “Obituary Templates”, waarvan ik hier de clip presenteer is net iets krachtiger dan het titelnummer terwijl “Ex-raver” een stijloefening is sensuele experimenteerdrift en de spanning opdrijft tot een soort industrial pop. “Cult Classics”  schurkt zich wat meer aan tegen de electro pop van de beging jaren 80 zoals die door de new romantics beweging van weleer werd gesmaakt. Kortom, More Ephemerol heeft best potentieel en levert met deze ep vier nummers af die perfect in Europa door de minimal en synth wave scene moet worden gesmaakt. Een lekkernij is misschien overdreven maar smaken doet het anders wel.

More Ephemerol

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.