Recensie

Metroland "Davos" 2.0 ep / 2.1 ep

  • Besproken op

    06 januari 2023
  • Label

  • Release datum

    02 december 2022
  • Beoordeling

    7.5/10

Genre(s)


De Belgische Kraftwerk, zo werden en worden ze wel eens neergezet, want het geluid van het duo Sven Lauwers en Andy De Decker (beiden ook bekend van ebm act Ionic Vision) is schaamteloos schatplichtig aan Kraftwerk zonder evenwel zomaar een goedkope kopie te zijn. Een liefde voor een vintage en retro aanpak in instrumenten en compositie maar dan wel in een hip jasje. Een ode aan de electro pioniers en altijd conceptueel strak verpakt.

Zo ook de broertjes 2.0 en 2.1, twee digitale ep’s samen goed voor 8 nummers die allemaal de titel “Davos” dragen, niet zozeer om dit Zwitsterse stadje te bejubelen, maar wel omdat het ‘the world economic forum” mocht ontvangen. Van minimale, eerder poppy tot meer donkere techno, telkens wordt “Davos” op deze twee ep’s een ander jasje aangetrokken. Jasjes die telkenmale strak zitten en het typerende, analoge en ietwat synthetische geluid van Metroland nooit verraden. Metroland is anno 2023 nog altijd even uniek in hun concept en geluid, niet origineel maar wel uniek en dat durf ik ook een verdienste vinden. De ep’s zijn trouwens de hors d’oeuvres die het album “0” aankondigen.

Metroland

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.