Recensie

Metal Disco: A Constellation Of Synthesizers And Its Wondrous Wave (ep)

Genre(s)


Eerder in deze rubriek hadden we het al over de ep “Acid Lord” van deze Metal Disco, één van de vele projecten van de Griek Kostas Stravropoulos. Uit deze ep werd ook de singel “A Constellation Of Synthesizers And Its Wondrous  Waves” gepuurd. Een hele mond vol, de track keert ook nog een keertje terug in een club mix en een dub mix. De hoes zet een retro synth tegen een soortement industrie woestenij badend in een rood roestige gloed waar de hitte zo vanaf lijkt te stralen.

De muziek moet zijn werk doen als een eigentijdse italo disco track, instrumentaal zoals het meeste werk van deze Metal Disco,  die we gezien het klanktapijt misschien beter omdopen tot italo techno? Ik zeg maar wat,  retro futuristische electro waarbij de dub mix de analoge tour opgaat en het nummer wat minder techno elan heeft, terwijl de club mix dan weer ietwat hipper en eigentijdser maar daarom niet beter uitpakt dan het origineel. Mij lijkt de ep “Acid Lord” waardevoller, zeker om kennis te maken met deze Metal Disco, al kan dit project op een volgende release ook weer totaal anders gaan klinken. 

Metal Disco (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.