Recensie

Lost Highway & Erica Li Lundqvist: Hotel Room ep (vinyl)

Genre(s)


Ik geef toe dat ik nooit eerder van Lost Highway had gehoord, toch niet als muzikaal project, al zorgde de naam Erica Li Lundqvist wel voor een 'aha oprisping' in mijn grijze massa. Deze dame verzorgt immers ook de vocalen bij het minimal synth wave project Abu Nein en Lost Highway blijkt dan een relatief nieuw synth wave project te zijn uit het Franse Toulouse. Op deze “Hotel Room” ep combineren ze de krachten om vier, nu ja eigenlijk drie nummers, de ether in te gooien in een even typische als verslavende synth wave stijl. Dromerig en melancholisch met her en der een weerhaakje.

Het titelnummer dat ook in een Curses remix present is, is ongetwijfeld de uitschieter, niet dat “Unfinished Sympathy” of  “Try Again” verwaarloosbaar zijn, vooral de laatste ademt haast iets dreigend sensueel, maar dan van het gevaarlijke soort alsof je bij nacht door de straatjes met paarsrode neon loopt en de schoonheid achter het raam een alles verslindend monser lijkt te worden. De dwepende beat gaat dan ook met je op de loop. Gelimiteerd op 300 exemplaren, tenminste de vinyl, u kunt ook altijd bij Oraculo Records terecht voor een betalende download. Of Lost Highway & Erica Li Lundqvist met deze release zullen worden opgemerkt tussen alle andere  releases uit het genre is zeer de vraag. Dark Entries doet alvast een poging.

Lost Hihgway  (soundcloud)

Erica Li Lundqvist (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.