Recensie

Lola Kumtus: This Modern Slave

Genre(s)


Bij het Duitse Young And Cold Records verscheen al één en ander van dit fijne Finse (Helsinki) gezelschap en recent besloot het Spaanse Oraculo Records materiaal uit de eerste tapes, “Mirror Use” (2016) en “The Leftovers Tape” (2017) van Lola Kumtus op één strikt gelimiteerde ep van 300 exemplaren te verzamelen. Fratsen waarvoor dit label enige roem geniet en die wij bij Dark Entries alleen maar toe juichen.

Openen doen we meteen met het titelnummer, een minimal synth wave riedel waardoorheen het legendarisch, hitsige “Now I Wanna Be Your Dog” van Iggy & The Stooges wordt geciteerd. Goed, iets minder vettig misschien als het origineel maar de repetitieve beat hakt er wel lekker in. Play it loud is een must en de jongelui kennen tenminste hun klassiekers. “Guidelines” klinkt wat voller en vrolijker met een lichte doch moderne electro pop feel.

“(Still) Stayin’ Alive” , een knipoog naar The Bee Gees?, die mij alvast meer als Sheep On Drugs (ja, wie kent deze nog?) in de oren klinkt, even minimaal als repetitief met een dwepend stemmetje. “Depression, Desire, Addiction” is eigentijdse synth wave met een vette jaren 80 knipoog en tenslotte hakt “The Art Of Avoidance” er nog even fijntjes in met een geluid tussen veteranen als DAF en meer moderne acts als NNHMN of Dancing Plague.

Indien u liefhebbert in obscure, minimal synth wave, met een jaren 80 knipoog die eigentijds retro klinkt dan is deze Lola Kumtus zeker iets voor u!

Lola Kumtus

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.