Recensie

Kalte Nacht: Kalte Nacht

Genre(s)


Dit album verscheen reeds in 2020 bij het obscure Griekse Geheimnis Records op vinyl en ging niet ongemerkt aan de scene voorbij. Meteen de reden om dit Griekse duo uit Athene wat meer naambekendheid te geven en zo zette het Duitse Cold Transmission label recent dit album nog een keer in de kijker door in een heruitgave te voorzien. Misschien zag u ze deze zomer wel op de zomereditie van Sinner’s Day en greep u daar reeds de kans om een exemplaartje van hun debuut op de kop te tikken. Indien niet, dan is dit uw kans.

Nikos Konstantinidis (muziek) en Myrto Stylou (stem) staken in 2018 de koppen bij elkaar om samen muziek te maken een jaar nadat Nikos zijn project Kalte Nacht boven de doopvont had gehouden. Het leverde dit puike en kille synth wave album op, sober en naakt met een hoofdrol voor de onderkoelde en soms bijtende vocalen van Myrto. Het blijft echter wachten op een vervolg, vandaar dat de heruitgave (op cd) een meer dan goed idee bleek / blijkt (schrappen wat niet past).  

“Inmost Desire?” is ongetwijfeld de meest dansbare track van dit slechts 8 nummers tellende album, maar het is wel “Nychta Skia” dat als uitsmijter werd gekozen en waarmee u misschien reeds kennismaakte. Een keuze die valt te verantwoorden gezien de oorspronkelijke release er in eerste instantie op gericht was de alternatieve Griekse markt in zijn binnenzak te steken. Maar Kalte Nacht heeft meer noten op zijn zang, ook in Griekenland kan het verdomd koud en kil en de nachten donker zijn. “A Rare Obsession” grijpt dwepend terug naar de eenvoud van de analoge jaren 80 terwijl de opener “Ghost Dance” veel meer aansluit bij de actuele synth wave sound zoals die bij ons populair is gemaakt door een bands als Minuit Machine en Hante. Fans van onderkoelde synth wave niet aarzelen en grijp jullie kans met deze (gelimiteerde) heruitgave!

Kalte Nacht

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.