Recensie

JG Outsider: JG Outsider

Genre(s)


JG Outsider is een electro producer met tientallen aliassen. Ik geef toe, ik had er nog nooit van gehoord, ware het niet dat Oraculo Records de naam op de kaart zette en einde vorige maand met de fysieke versie van een titelloze ep uitpakte. Dat is genoeg om mijn interesse te wekken, daar ik het Spaanse Oraculo één van die kleine labels vindt met heel wat leuke releases. JG Outsider combineert op deze ep een soort industrial en techno met een referentie naar het geluid van de jaren 80 én de jaren 90.

Zo lijkt powernoise door te breken op “Necrophelim” terwijl in “Stay Stafe” new beat om de hoek loert. “Two Black” (in twee versie, eentje met Tony Temp en een Skelesys remix) staan we zowaar met één been in de crossover, waar gitaren en electro samen dansen. In Skelesys versie van “Two Black” doet de ebm ritmiek dan weer zijn intrede.  “Amor Industrial” (zie clip), is een beetje de uitsmijter, al heb je er wel meer dan 6 minuten adem voor nodig, die techno en industrial perfect weet te verzoenen tot donkere, progressieve electro die zwaar verslavend werkt. Al zeker in de clubs waar dit nummer je aan het infuus legt en de nachtzuster in latexpak je met een sporadische melodie je hartslag weer op ritme brengt.  

Een trance bijna, die op “Necrophelim” tot de hemel of de hel, zo je wil, wordt doorgetrokken. Alsof diezelfde sexy nachtzuster plots een zware weduwe is geworden.  Goed, dit is niet meteen voer voor de huiskamer, of toch niet voor elke dag, maar dat deze JG Outsider in de  clubs voor wat anima kan zorgen door het licht uit te doen en de strobo’s rond te strooien als snoepjes voor de hippe danskinderen, ja dat dan weer wel.

JG Outsider (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.