Recensie

Intent:Outtake: Tic Toc Tod ep

  • Besproken op

    28 oktober 2022
  • Label

  • Release datum

    21 oktober 2022
  • Beoordeling

    7.5/10

Genre(s)


Intent:Outtake is een typische Teutoonse dark electro formatie die ook al weer een aantal jaartjes op de teller heeft ook al zijn ze volgens mij buiten hun thuisland ook weer niet zo bekend. Sedert 2019 zitten ze bij de Dark Dimensions labelgroep, wat hun bekendheid alleen maar ten goede kan komen. Na het album “Days Of Doom” (Scanner, 2019) moet de nieuwe ep “Tic Toc Tod” in de scene voor de Europese doorbraak zorgen.

De uitsmijter is het titelnummer “Tic Toc Tod” die de Tik Tok generatie in zijn blootje moet zetten. Van de onzin tot waanzin en de stupiditeit van dit medium en bij uitbreiding alle social media. De Duitsers zullen dit ‘der Hämmer” noemen want in zijn genre slaat deze song inderdaad nagels met koppen en wel in vier versies op deze ep: een single edit, een club edit, een remix van Diverje en Damascus Knives. De ep kent evenwel 10 nummers (tegenwoordig de album standaard) waarvan het meer donkere en tragere  “Immortal Traitors” drie keer terugkeert, het origineel en een Eisfabrik en een Fractal Age remix. Deze laatste pompt er meer tempo in en stoomt het nummer klaar voor een dansvloer behandeling.

Dan is er ook nog het exclusieve “Generation Dead” en remixen van het stevige en dansbare “Tabula Rasa” (Chainreaktor remix) en “Der Man im Spiegel” in een ‘short and crunch remix’, de originele versie van deze song vindt u terug op het album “Days Of Doom”. Deze ep is uiteraard een voorsmaakje voor een nieuw album dat in januari volgend jaar moet verschijnen. Met de titelsong hebben ze alvast een nummer in huis dat typerende Duitse dark electro weer de nodige elan geeft.

Intent:Outtake

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.