Recensie

Intent:Outtake: Der Stille Tod

  • Besproken op

    17 maart 2023
  • Label

  • Release datum

    03 maart 2023
  • Beoordeling

    7/10

Genre(s)


Intent:Outtake kent u misschien van de kritische “Tic Toc Tod” singel (zie clip hieronder), een nummer dat steevast werd opgepikt door het overheidspersoneel nu die hun danspasjes niet meer publiek mogen maken via deze populaire maar volstrekt idiote app. Vergis u echter niet want deze “Der Stille Tod” is het vijfde album van dit Duitse duo dat van stevige electro / industrial met dark electro wortels zijn handelsmerk heeft gemaakt.

Het meebrullertje “Tic Toc Tod” dat eerder op ep verscheen is uiteraard ook van de partij net als de rauwe nieuwe singel “No Regrets” (zie clip) dat de Teutoonse electro traditie meer dan in ere houdt. Meer nog, misschien wel klaarstoomt voor een nieuwe doorstart want hier bij Dark Entries was het lang geleden dat we er nog op werden getrakteerd. Nu ja, een redactielid die dit muziekgenre een warm hart toedraagt en er gaarne gepassioneerd over wil schrijven, is meer dan welkom. Sollicitaties via deze link! Dank u. Ook Intent:Outtake zal u, samen met vele anderen, dankbaar zijn.  

Op het eigenlijke album krijgen we 12 nummers, best gul in deze tijden, maar op een tweede extra cd’tje krijgen we er daar nog een keer 6 nummers bij. Gul bis dus. Industriële logge aanzetten die uitmonden in dwarse melodieën en schreeuwerig wanhopige zang, daar valt zowat elke nummer van deze “Der Stille Tod” onder thuis te brengen. Een zeer vol geluid, dat wel, dat af en toe ook best wat gas kan terugnemen zoals op “We Are Stars” bijvoorbeeld.

“Gott:innen” en “Wie Der Sturm” zijn dansvoer voor de clubs met een perverse, donkere techno echo, terwijl “The Right Way“ een stuk ruiger, als volleerde Amerikaanse crossover, klinkt die zonet de Canadese electro school heeft ingenomen om een kneedbommetje te maken, al wordt met “Time Is Running Out” al snel teruggedraaid naar de feestelijke macho jubel electro. Neen doe mij dan maar dat meer serieuze aangezicht van deze Intent:Outtake want dit lijkt wel Funker Vogt in een [:SITD:] jasje. Niet dat daar iets op tegen is maar er is ook niet echt iets voor.

“Nomine Patris” doet ons een gotische, elektronische uitgeleide, het feestje is voorbij. Al is er nog dat exta cd’tje, “Der Stille Tod 2” dat gevuld is met remixen en een aantal exclusieve nummers zoals het onheilszwangere en instrumentale “Beyond Storm”. “Gibt nicht auf” doet mij dan weer aan Blutengel denken, de Centhron remix van “Gott:innen” is wat mij betreft net te veel handjes draaien koekebakke vlaaien, “Generation  Dead” dat origineel op de “Tic Toc Tod” ep  zijn plaatsje heeft wordt hier gebracht in een poppy en sci-fi aandoende The Saint Paul Transwarp mix. En er valt uiteraard nog wel wat meer aan electro te rapen op deze nieuwe worp van Intent:Outtake die de traditie van Teutoonse electro moeiteloos maar ook een beetje schaamteloos voortzet.

Intent:Outtake

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.