Recensie

Initial Light: 40 Degrees in the air.

Genre(s)


Initiali Light wordt gevormd door de muzikanten Downwell (noise) en Mova (post avant-garde electro) uit Georgië. Ze zoeken samen de weg naar het licht in hun gezamenlijke project Initial Light. Beide heren wonen in de mooie stad Tbilisi en besloten samen iets te doen, anders dan hun eigen projecten en zien waar ze muzikaal zouden uitkomen.

Ik kan u verklappen dat het resultaat een eigentijds dark wave / electro geluid is dat op een Tomorrowland after dark niet zou misstaan in een wereld waar de boze heksen die u in uw kindertijd werden aangepraat ineens sexy vamps blijken te zijn. Hun toverketel, een samenraapsel van diverse electro stijlen van de laatste 4 decennia gaande van ebm, tot techno, italo disco tot cyber punk.

Heksen dansen graag als je de 6 nummers op deze “40 Degrees In The Air” moet geloven. Enig nadeel, tegenwoordig begint alles ook wel weer verdacht veel op elkaar te lijken en muziek in de vele trendy clubs zich nog nauwelijks te onderscheiden. Want dit is instrumentale muziek voor de dansgrage beentjes, de clubbers, hippe mensjes die menen trends te zetten maar er als het ware heel wat recycleren tot een nieuwe sound.

Noem het dark disco, zoals ik in de bio mocht lezen, het kind moet een naam hebben, ik persoonlijk zou het dan eerder dark techno (zonder te referen aan het genre uit de jaren 90) noemen, droog en repetitief met her en der wat geluidslagen en experimentele sounds die het commerciële gedeelte wat meer serieux moeten geven. Het lijntje tussen electro en techno is dun dezer dagen.  Ik mag hier graag het nummer “Intersection Point” als voorbeeld stellen en eigenlijk zit mijn punt hem al in de titel. Begrepen? 

Initial Light (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.