Recensie

Incirrina: Lip Led Scream

Genre(s)


George K. en Irini T vormen samen Incirrina, een Grieks minimal en synth wave duo dat de alternatieve wereld met goede smaak in 2019 wist te verrassen met hun debuut “8.15”  (Zaten ze werkelijk 2 uur vroeger in de gootsteen dan Robert Smith?) op het Griekse Geheimnis Records. Een label met oor voor vooral inlands talent. De naam was gemaakt en dat resulteerde voor het tweede album “Lip Led Scream” in een deal met het Duitse label Cold Transmission waar het album zowel digitaal, op cassette, op vinyl als op cd werd uitgebracht. Meteen valt de naam Incirrina dan ook veel sterker in alternatief Europa en ook bij Dark Entries.

“Lip Led Scream” is synth wave  die  dark wave invloeden toelaat en hoewel eigentijds, ook een stevige jaren 80 afdronk kent. Iemand iets op tegen? Dan zuip je beter bier uit den Aldi. Om maar te zeggen, Incirrina is er voor de fijnproevers uit de actuele donkere scene die dan wel niet meer zo present aanwezig is in het straatbeeld, maar wat Dark Entries betreft nog altijd springlevend (sic) is. Wat dacht je van een prachtig nummer als “Jane Doe”  - ‘Iron skin and carbon rain, unreported deep red stream, asphalt sin and blacktop pain, unrecorded lip led scream.’ Ik durf het haast poëtisch vinden.

Soms neemt de mannelijke helft van het duo de vocalen voor zijn rekening, bijvoorbeeld op “Hatred” en dan neigen de nummers naar meer dromerige escapades. Ietwat contradictorisch misschien, maar muzikaal lijkt Irini de teugels ietwat steviger in handen te hebben. “Careworn Face”, waarvan u hieronder het clipje vindt, mag dat illustreren, pittig en dansbare synth wave.  Net als dat andere met een clipje ondersteunde nummer “Dance Of The Dark”.  

“Shrapnel Words” is typerende synth wave. Je kent dat wel, een electro pop basis die wordt verpakt in ijle en kille synth tapijten die het pop gedeelte mee onder de mat vegen. “Silver Veins” is het absolute, mijmerende, weliswaar korte, rustpunt van dit album, even vluchtig als de tekst, maar met de ogen toe een mooie wegdromer. Nummers als “Lighweill”, “I Like Rain” of “My Only Land” die hierna volgen, halen me uit het dipje waarin “Silver Veins” me onder dompelde. Nummers waarmee Incirrina vooral de liefhebbers van hedendaagse synth wave zal weten te plezieren. “Lip Led Sream” is meer dan verdienstelijk, een compact en eerlijk werkstuk met een handvol heerlijke synth wave songs. Voor liefhebbers van dit genre is er dus geen ontkomen aan deze nieuwe Incirrina.

Incirrina

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.