Recensie

Her Own World: Tales From Another Life

Genre(s)


Deze Her Own World, kortweg H.O.W. (ja met puntjes) is eigenlijk een nevenproject van het Poolse dark electro project Reactor7x waar ik voordien nog nooit had van gehoord. Zo zie je maar. Het is intelligent te weten dat je niets weet. Soit, deze Her Own World haalde zangeres Yu erbij en pakte recent uit met het debuut “Tales From Another Life” dat industrial metal en goth metal brouwt zoals dat twee decennia geleden heel gebruikelijk was in onze scene.

De vrouwelijke vocalen zorgen voor de dromerige ietwat mystieke sfeer, op “This Fire” gaat de muziek daar zelfs in mee, maar door de band staat de muziek voor het masculine deel zeg maar. Een deel dat dan wel wordt overvleugeld door de zangpartijen van de ietwat heidense frontdame, afgaand op de looks dan toch. Soms, zoals op “Stalker Girl” is Her Own World zelfs even in de electro ketel gevallen, maar de krachten die eraan worden overgehouden maken van Yu geen Obelix.

Ook niet op het iets meer gespierde “Happiness Emperative”, dat weinig om het lijf heeft al was dat gezien de expliciete tekst misschien ook niet de  bedoeling. Neen dan prefereer ik in dit geval toch nummers als “Jessie” en “Guarding Angel” waar er wat metal aan het geluid wordt toegevoegd of “Sin” dat zowat het beste veeleer puur elektronische nummer is op deze “Tales From Another Life”.  Als optelsom kan ik stellen een goede poging, maar mij te zoet, te poppy en te klef op een aantal kleine uitschieters na. Ik hoop voor hen dat in hun thuisland een ticket voor Eurovisie lonkt.

Her Own World

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.