Recensie

Heartlay: Sovereign Sore

Genre(s)


'I'll Find the Way', 'Broken Seams' en nu 'Sovereign Sore'. Dit is de 3e single van Heartlay in 2022.

'I'll find the Way' is guitaarloze industrial rock met een groove, vergelijkbaar met de rustigere stukken in 'The Oath Pt. 1', uit 2021.
'Broken Seams' is dan weer een industrial rock song met ballen waar een opvallend synthesizer deken overheen ligt. Het nummer is opgebouwd rond een melodieus refrein, en melodische stukken die op de juiste momenten uitbarsten in een stevige headbangriff met schreeuwvocalen. Een ogen-dicht-en-lichtjes-headbangen meezinger.

Deze 'Sovereign Sore', met zijn Deathstars-introotje, bouwt met gelijkaardige materialen maar waarvan het soortelijk gewicht veel hoger ligt. De riff is harder, het refrein draait deze keer rond de schreeuwvocalen en niet om het melodieuze einde ervan. Het nummer wordt net op de juiste momenten wat rustiger om dan weer keihard toe te kunnen slaan. Dit is geen industrial rock meer, maar industrial metal en wat mij betreft Heartlay op z'n best. Ik heb gewoon spijt als de 3:47 gedaan zijn. Enkel 'replay' helpt.

Het is totaal onbegrijpelijk dat deze Parijse Industrial band zo in de schaduw blijft. Even checken hoeveel besprekingen er van Heartlay releases vindbaar zijn op het net zegt genoeg. Ze hebben ook geen wikipedia pagina. En hun Discogs pagina is niet up-to-date. Zo is het lot van unsigned bands (ze hebben hun eigen label: Anexile).

De sound die ze neerzetten is echter wel opvallend sterk, gelaagd en fris.

Heartlay combineert diverse invloeden en zijn daarom moeilijk vergelijkbaar met een specifieke band... Als je houdt van Zeromancer, Nine Inch Nails en Filter zou ik Heartlay zeker checken. Maar bands zoals Raubtier, T.A.N.K., InCry, Deftones, A Perfect Circle en zelfs Smashing Pumpkins en Tool zijn al vernoemd als gelijkaardig.

Concertorganisatoren in Belgie: Parijs is echt zo ver niet...

Delen op

Tags

Andere recensies

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.