Recensie

Glaring: Void

Genre(s)


Anna Nin is een jongedame uit Bremen met heel wat muzikaal talent en een liefde voor new wave, shoegaze en post punk van het meer intieme soort. Hoor ik daar de 4AD bel luiden? Tenminste die bel van een paar decennia geleden? Naast None scoort deze dame momenteel met haar intimistische project Glaring waarin ze haar sfeervolle en dromerige klanksculpturen uitwaaiert over de luisteraar alsof het dartele sneeuwvlokjes uit sprookjesland zijn.

Met het album “Void” is deze Glaring niet aan haar proefstuk toe. Er verscheen heel wat materiaal in eigen beheer en in  2021 bij het Nederlandse Wave Tension Records (tape) en het Britse Peripheral Minimal (vinyl) het album “Nebula”. “Glaring” is verkrijgbaar op cd, vinyl, tape  en uiteraard ook digitaal en telt 13 nummers.

Synthlijnen doen aan oude Cure denken, die in samenspel met de zoete stem van Anna Nin en de soms bedeesd sprankelende  gitaren dan weer fans van shoegaze groten als Lush, Slowdive tot zelfs The Cranes zullen bekoren. Al lijkt Anna Nin er telkens weer in te slagen, 13 keer op dit album dus, alle invloeden moeiteloos in een eigen, sober meer bijzonder intiem en sfeervol geluid te gieten. Introverte en fragiele nummers die aanzetten tot mijmeren en als het ware een zekere gemoedsrust tussen het geluid weten te brengen. Hier ga je niet voor zitten, maar in het beste geval voor liggen.

Dat deze Glaring nu al zowat cult is verwekt bij mij dan ook niet echt verwondering. Een vrouwelijke, stijlvolle touch  kan wel zeker een meerwaarde bieden en al zeker als die overloopt van goede smaak. Als u gecharmeerd bent door wat hierboven staat beschreven ga dan zeker aan de haal (tegen betaling natuurlijk) met deze “Insanity Among Penguins”, die paar anderen: leg uw oor alvast eens te luisteren bij nummers als het titelnummer "Insanity Among Penguins", “Favourite Grey”, “Mind Games”, “Almost Over”, “The End Of The Day” of “Laura”.  Had ik dit album een paar weken eerder gehoord dan was ie wellicht in mijn eindejaarlijst (klik als je durft) terechtgekomen!

Glaring (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.