Recensie

Funker Vogt: Death Seed ep

  • Besproken op

    21 februari 2024
  • Label

  • Release datum

    22 februari 2024
  • Beoordeling

    8/10

Genre(s)


“Thanks For Nothing” heette het in 1996 bij het toen populaire electro label Zoth Ommog. Anno 2024 is Funker Vogt er nog altijd. In 2021 verscheen het album “Element 115” dat  in hun thuisland weerom een succes werd. Nu is er als voorbode voor het nieuwe album “Final Construct”  een eerste ep “Death Seed” waarop we voor het eerst de nieuwe zanger Bastian Polak te horen krijgen. De constante bij Funker Vogt is nog altijd Gerrit Thomas, tevens mede oprichter van het electro commando in 1995.

Deze ep klinkt weerom en overduidelijk als Funker Vogt, daar kan een andere zanger niks aan verhelpen, krachtig en melodieus, ergens tussen de ebm electro sound en future pop in zonder ook maar één van beide genres te zijn. Met andere woorden het geluid van deze Funker Vogt is nog altijd herkenbaar als... Funker Vogt. Op deze ep  komt het titelnummer in twee versies, een 'single edit' en een 'Ackermix'. Het is een typisch Funker Vogt nummer geworden met een eerder bombastische aanzet die naadloos overgaat in dansbare, strakke ritmes  en een  even eenvoudig als doeltreffend riedeltje.  De ‘Ackermix” klinkt naar mijn aanvoelen iets gladder, maar zit op zijn minst even strak in het electro uniform.

Je vindt er ook twee exclusieve nummers, “Question Their Anwers”, ook in een ‘Answer Their Questions’ versie en “A Hundred Ways To Die”.  Het is vooral dat laatste dat het tempo ietwat opschroeft en net dat tikkeltje zwaarder, logger klinkt (door de meer moderne electro sound?), mede door de minder declamerende zanglijn dan wat ik van deze Duitsers gewoon ben. Swingen doet het zeker, maar het is net ietsje straffer dan die andere exclusieve track die het aloude Funker Vogt trucje gewoon nog eens overdoet. Feit is het werkte wel en werkt anno 2024 nog altijd. Fans mogen gerust zijn, het nieuwe album “Final Construct” belooft veel Funker Vogt!

Funker Vogt

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.