Recensie

Ductape: Echo Drama

Genre(s)


She Past Away was dé darkwave groep die Turkije, met name Istanbul, op de donkere muziekkaart zette. Ondertussen alweer dik 10 jaar geleden, maar in hun zog volgden en volgen (The Hollow Dolly, Bewitched As Dark, Elz And The Cult, Art Diktator, Merry’s Funeral,...) een resem andere groepen waarvan deze Ductape nu zowat de meest gekende is. De reden: hun meest recente album “Echo Drama” dat eindelijk de aandacht krijgt die het verdient.

Het Turkse duo Çağla Güleray en Furkan Güleray timmeren al enige tijd aan de weg, de groep werd geformeerd in 2019 en bracht ondertussen al de studioalbums “Labirent” (Swiss Dark Nights , 2021) en “Ruh” (Swiss Dark Nights, 2022) uit maar deze derde blijkt gezien de 'airplay' en de aandacht eindelijk de goede. Dark Entries geeft  het duo dan uiteraard ook nog graag een extra por in de rug opdat ook u vanaf heden de naam Ductape nooit meer zou vergeten en aan meer denken dan die alles klevende, sterke, gitzwarte werkmans tape.

De basis van Ductapes muziek is elektronisch, doet ietwat aan een melange van She Past Away en het Griekse Selofan denken en is wat mij betreft op zijn best als ook gitaartjes de nodige aandacht krijgen. Ik denk hierbij aan nummers als “Red Scar” ( zie clip), het van jaren 80 electropop doorspekte “Closer”, “The Unknown“ alsof She Past Away een versnelling bijsteekt, “Veil Of Lies” (zie clip) waar synthwave de hoge noten voert of het eerder onderkoelde “Anafor” (zie clip) dat knipoogt naar bands als Linea Aspera.

“Echo Drama” kent (maar) 8 nummers en is verkrijgbaar op cd, digitaal en op gelimiteerd (300 exemplaren) vinyl.  Synthwave  met darkwave genen of omgekeerd, darkwave met synthwave genen en dat baart dan “Echo Drama”. Een album dat de aandacht van elke Dark Entries lezer verdient en op zijn minst te verkennen valt!

Ductape

Ductape (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.