Recensie

Dead Normal: Strategic Diversity (vinyl)

Genre(s)


Industrial uit Spanje (Barcelona) met een moderne twist, dat is waar deze Dead Normal, tegenwoordig het duo Oriol Rosell en Mario G. Ferrer voor staan. Met deze “Strategic Diversity” ep zijn de heren aan hun tweede formele wapenfeit toe na het album “There Is Nothing Left But The  Enjoyment Of Senseless Destruction” (Harbinger Sound, 2019) ook al is de groep, oorspronkelijk een trio, reeds actief sedert 2016.

Vanuit een anarchistische, activistische achtergrond laat Dead Normal industrial met punk rijmen en kleeft daar zelfs hippe melodieën aan. Breakbeat punk is een label dat er vaak wordt opgekleefd al dekt geen enkel label de volledige lading.  Mij doet het wat aan een meer industriële versie van Consolidated denken, temeer daar de melodieën vaak een ietwat ‘groovy’ tot zelfs donkere triphop sfeer geven aan de in essentie 6 noisy en industrial nummers die de tracklist sieren van deze “Strategic Diversity”.

Het maakt dat dit geluid enigszins fris klinkt tussen de verdere verrotting van deze samenleving en planeet aarde. Let wel, deze hippe herrie komt er zeer strikt gelimiteerd via het Spaanse Oraculo Records op slechts 75 exemplaren. Het openingsnummer “The Only Ethically  Acceptable Animal Slaughter / Stand Up” waarmee de mini-lp opent zet meteen de toon en is illustratief voor het oeuvre van deze Spanjaarden die u als industrial fan zonder oorkleppen minstens één keer moet hebben beluisterd.

Dead Normal (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.