Recensie

DD Sanchez : Happy Grey

Genre(s)


DD Sanchez, het eerder per toeval ontstane project van Dirk Da Davo (in de geschiedenisboeken vooral gekend als mede-oprichter van The Neon Judgement, Neon Electronics en ook zichzelf) en de in Mexico geboren en in Las Vegas getogen Sanchez, kent al enkele jaren een samenwerking hoe hen het beiden het best uitkomt.

Na de EP ‘Z’ en het ‘StRaNgE’-mini-album verschijnt op 17 oktober een vervolg op deze coöperatie. En dat mag volgens de verhalen geen sinecure zijn geweest. Vooral voor de genaamde Sanchez die na de Da Davo-samenkomst opnieuw ging toeren met zijn band ‘ El Caballo’ maar vooral omdat hij zijn broek niet kon aanhouden in de familiale kringen van Pablo Escobar. Sanchez blijkt nogal populair te zijn in zijn Mexicaanse habitat en begon zo een relatie met een nichtje van Escobar. Niet naar de zin van de clan en al zeker niet tot het nichtje ook nog eens zwanger werd. Straffe kerel die Sanchez om zo iets te kunnen klaarkrijgen in een Escobar-familie. Oompje kon er niet mee lachen en stuurde een huurmoordenaar richting Sanchez die in zeven haasten richting Spanje vluchtte. Net daar waar Dirk Da Davo al sinds enige jaren resideert. Het mocht dan ook geen toeval heten dat Da Davo en Sanchez weer gingen samenhokken in de studio, de Fuerte Sound Station.

Een volledig album werd het gevolg, een digitaal album met een prijs op het hoofd en met een toch haast zorgeloze titel ‘Happy Grey’. Een album dat in het verlengde ligt van hun voorgaanden, maar waar bij momenten de erfenis van wijlen Neon Judgement achterliggend toch wat in verscholen blijft. Het blijft grotendeels een product met stempel Da Davo. 10 tracks waar Sanchez laat weerklinken hoe een bas het best wordt behandeld, waar ruimte is voor de slide gitaar die een westernse tex mex actueel doet luiden en er zelfs mag gejongleerd worden met een akoestische gitaar. Het geheel geeft een aanstekelijk geluid weer dat het midden houdt tussen elektro-pop dat lichtbundels aanvaardt maar met een donker kantje. Het flirten met de westernsfeer als in ‘ A Man Ain’t No Man When A Man Ain’t Got No Horse, Man’ maar nu ook in zijn muzikale. Tekstueel duister, iets vrolijker op de partituur. Donker en licht geeft nu eenmaal een grijze kleur, en dat maakt alles weer happy.

Met Happy Grey weet DD Sanchez de grijsheid van het bestaan net wat vrolijker in te kleuren. In barre tijden mag het welkom zijn.

Dirk Da Davo Facebook

Bandcamp

Website

 

Over Danny Quetin

Danny Quetin. De radioman. Sedert 2004 de uitlaatklep van het radioprogramma ‘De Dag des Oordeels’ en vanuit die hoedanigheid enkele jaren later terechtgekomen in het oord van verderf dat zich openbaart als de redactie van Dark Entries. En zich daar onmiddellijk goed bij voelde. Als tiener de punk ontdekt, met piekharen, toen er nog wat haar op zijn kruin stond. Blijven hangen in de jaren 80 om mee te evolueren in de Wave-beweging en door de jaren heen verdwaald te blijven in al wat maar enigszins naar duisterheid kon ruiken. Al bij al is het nog goed gekomen. Of net niet.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.