Recensie

Data Fragments: Total Absence Of Light

Genre(s)


311, op zo veel, of zo weinig, het is maar hoe je het bekijkt is het nieuwe album op vinyl van het Griekse (Athene) Data Fragments gelimiteerd.  Hun titelloze debuut verscheen reeds in 2019 bij hetzelfde Griekse underground label Geheimnis Records, toen was er covid, en nu is er - eindelijk - “Total Absence Of Light”. We blijven in de sfeer van deze webstek uiteraard. Post punk met gitaren op de voorgrond en af en toe doet het indie genre het licht eens aan, dat is de muziek van deze Grieken die op hun tweede album ook weer resulteert in 8 potige post punk nummers.

Van een introverte weemoedige sleper “Shallow” over het korte en spingerige “Silence” (gitaar wave met een commerciële feel en een duidelijke jaren 80 knipoog)  tot het introvert zwierige “Addiction” en “Hide And Seek” (mooie new wave song) of de meer  krachtige opener “A Thousand Walls” of al even potente titelnummer.  Dat de zaadjes voor de actuele muziek van deze Data Fragments in de magie van de jaren 80 liggen, daar valt niet aan te twijfelen. Echter, om anno 2024 nog veel opzien te kunnen maken met dit geluid is er allicht meer nodig dan alleen maar degelijke songs schrijven en daar knelt een beetje het schoentje bij deze “Total Absence Of Light”.

Een meer dan degelijk album, gewoon goed in zijn genre, maar ook niet meer en dus ook niet minder dan dat. Ik nam me voor in 2024 op zoek te gaan naar net dat ietsje meer, maar gezien dit album op  24 december het levenslicht zag, bijna een kerstekind dus, kan ik er wel zeer mee leven. Voer voor liefhebbers van melodieuze post punk met een jaren 80 referentie!

 

Data Fragments (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.