Recensie

Conformco: Controlled, Altered, Deleted, Restarted

Genre(s)


Deze strikt gelimiteerde uitgave, ik heb het over slechts 200 exemplaren, is eigenlijk een herwerkte heruitgave van het reeds in 2018 bij het Amerikaanse Glitch Mode verschenen “Controlled, Altered, Deleted” (onder de restarted inderdaad). Een echte ‘restart’ dus zeker hier bij ons in Europa, al laat het Amerikaanse duo Sean Payne en Chris Harris een geluid horen dat ik niet meteen aan het Oraculo Records label kleef.

Hoewel, ik hoor hier zowat een vettige versie van wat een band als Consolidated, ook beïnvloed door de industrial scene, liet horen. U kent ze wel bekend van dat hitje “You Suck” (I know you're really proud, cause you think you're well-hung, But I think it's time you learn how to use your tongue) dat ze samen met de Yeasty Girlz opnamen en een zekere dansbare vettigheid op vertraagde hip hop ritmes die door een industriële betonmixer werden gehaald. Dit is het geluid waaraan ik quasi instant moet denken als ik deze vinyl op de nikkelbak gooi.

Even wennen, maar Conformco is net iets meer elektronisch en industriëler van inslag, veel minder hip hop intenties en dat maakt deze “Controlled, Altered, Deleted, Restarted” toch weer acceptabel om op deze webpagina te sieren. Meer nog, ik hoor ook zelfs een beetje de Canadese school zoals die rond 2000 op zoek was naar een nieuwe identiteit. Glitch mag u het noemen, zo u wil zonder de hop, die neemt u alleen met een biertje en ondertussen beluistert u deze 7 nummers tellende ep, hoewel opener “Standard Consumption” slechts een intro van 22 seconden betreft. Indien u graag op veilig speelt biedt Dark Entries u hierbij graag het nummer “We Are Conformco” aan zo hebt u meteen een indruk waarover het gaat!

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.