Recensie

Combichrist: Heads Off

Genre(s)


'Heads Off' heeft een onmiskenbare Ministry-vibe. Dit is voluit de metal kant van Combichrist. Agressieve schreeuwvocalen, donderdrums, hakkende gitaren, bulderende bassen en to-the-point sythbovenbouw.

Om hard te gaan moet je nu en dan wat punch terugnemen. En dat doet Combichrist bij Heads Off tijdens de strofes, zonder dat je echter stopt met - zij het wat lichter - headbangen. Op driekwart van het nummer zit een halve-snelheid (ook) headbangbrug waarna het nummer helemaal stilvalt... en dan superhard herneemt!

Dit is Combichrist op z'n hardst. Voor hen die bij de Electrohead periode zweren, zal het niet hun kopje thee zijn. Mijn kopje thee is het wel.

Delen op

Tags

Over Steven 'Stel' Redant

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.