Recensie

Circuit Preacher: Entity ep

Genre(s)


Deze 4 songs tellende “Entity” ep is het eerste fysieke wapenfeit van het pas in 2022 opgerichte Circuit Preacher, een éénmansproject uit Amerika dat via Dark Tunes z’n cyborg vleugels uitslaat bij ons in Europa.  Het geluid is dan ook heel Europees, dark electro of endzeit electro aangekleed met schraperig industrieel verval en zelfs meermaals een sneer vergane electro pop als een vrolijke blik naar een voorbij verleden.

Het titelnummer is een schreeuwerige, ietwat desolate, apocalyptische dark electro track op zoek naar identiteit, niet dat dit anno 2023 vernieuwend is, maar het maakt ergens de brug tussen de Canadese school, de typische Amerikaanse crossover en de meer Europese dark electro. “Take Control” injecteert de apocalyps met de ijdele hoop van valse zeemzoeterigheid in een electro pop jasje, “Brain Wash” lijkt wel een echo uit het verleden die tegen beter weten in zichzelf vermomt in een poppy zanglijn die contrasteert met het onderlinge geratel van nachtmerries en angstdromen.

“Not Your Judas” wiegt ons ietwat in slaap, al worden we even gauw weer wakker geschud in een bittere realiteit waar popmuziek niet zonder de ruis van het einde der tijden kan. Een geluid dat we wel al vaker en veel eerder hoorden, maar waar menig electro liefhebber wel zijn of haar weg mee zal weten. Om het als Circuit Preacher te stellen, elke weg loop toch dood.

Cricuit Preacher (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.