Recensie

Audiocall: Know Your Murderer

  • Besproken op

    10 april 2024
  • Label

  • Release datum

    29 maart 2024
  • Beoordeling

    7/10

Genre(s)


Audiocall werd pas in 2023 geformeerd, maar komt dus nu al met zijn debuut bij de niet onbekende Dark Dimensions labelgroep. Niet meteen verwonderlijk want dit trio verdiende reeds veel eerder zijn muzikale sporen. Deze  Audiocall uit  het Duitse Rastede wordt gedragen door ene Axel Tasler die lang geleden de ebm van de band Steril, ondertussen ook weer  actief meen ik, spekte met gitaren. Audiocall is minder wild, de leeftijd van de muzikanten misschien, met een geluid dat als een combinatie van electro (pop) en new wave valt te omschrijven met gitaren om het geheel wat te verstevigen.

Ik zou het electro wave durven noemen, een geluid dat we ook hier bij ons in de jaren 80 kenden, maar in de versie van Audiocall gladder en met meer eigentijdse electropop en synthpop elementen. Het maakt van dit albumdebuut “Know Your Murderer” een eerder ongevaarlijke luisterbeurt zonder al te veel hoogtepunten en dieptepunten. Op het titelnummer (zie clip), dat we helemaal achteraan op dit 11 nummers tellende album vinden, ontwaar ik zelfs futurepop invloeden, een genre dat an sich wat uit de actualiteit lijkt verdwenen maar waarvan de geluiden zich duidelijk hebben geïntegreerd in een moderne electropop 'sound'.

Iets wat ook in meer of mindere mate geldt voor de opener  “Out Of Control”,  electro wave anno 2024, een Covenant sfeertje zowaar maar met net iets meer ‘beet’.  “The Tower” gooit daar nog dat typische jaren 80 sfeertje bovenop en neigt vervaarlijk naar de grote valkuil van het genre, het zeemzoete en kleverige, maar weet deze valkuil net te ontwijken. Oef.  Uiteraard is er ook aan het genre een bijna verplichte 'ballad', hier krijgt “Hide It” de eer, drijvend op een minimale benadering en een ritmebox die zo uit de jaren 80 lijkt te komen, is dit nummer best verteerbaar.

Een nummer als “Too Far” heeft qua sfeer en sound dan weer ietwat voorzichtige darkwave aspiraties. “Where Is The Love”, “In The Rumours”, “Supreme World” of “The Escape” zijn dan weer doordeweekse, moderne electropop riedels.  Ik denk of beter hoop dat u ondertussen wel door heeft hoe deze “Know Your Murderer” ongeveer klinkt. Als een album dat er als een zoet broodje moet ingaan bij de liefhebbers van onschadelijke, moderne en gelukkig ook ietwat diverse electropop!  

Audiocall (facebook)

 

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.