Recensie

Asymetric80: Blood Lies

Genre(s)


Het Spaanse Oraculo Records gaat vaak op zoek naar actueel dansgeluid dat zijn wortels heeft in de electro van de jaren 80. Zo komt men ook terecht bij deze Asymetric80 uit Barcelona, een dj en producer die daar in de trendy clubs het mooie weer maakt en zijn inspiratie haalt uit ebm en electro van de jaren 80 maar evenzeer uit edm en actuele techno sounds.  Persoonlijk vind ik dit allemaal een beetje te clubby en te veel dance zonder echte meerwaarde al kan ik nummers als “Blood Lies” of “Mental Control” wel smaken, soms worden de ebm wortels net iets te hard losgelaten en gaat de muziek als het ware zweven in een ietwat dystopische sci-fi electro sound, zoals op “Abstract Reality” dat voor mij net daardoor ietwat ongrijpbaar wordt.

Een review is immers altijd een subjectieve beleving ook al probeer je de realiteit objectief weer te geven. Ik kan me voorstellen dat dit er bij een jongere generatie er wel ingaat maar ook even snel weer uit. “Blood Lies” bijt te weinig en is, ondanks die ietwat mysterieuze en donkere sfeer die de nummers ademen, mij net iets te luchtig en te vluchtig. Al is “Fictional Faces” waarmee deze ep zich een weg naar de uitgang baant een nummer dat me wel nog even wakker schudt, gelukkig, anders was ik allicht ergens ver in de  melkweg blijven ‘zweven’.  Ik ben niet overtuigd, maar laat u dit vooral niet tegenhouden om de eigentijdse club electro van deze Asymetic80 te gaan verkennen als u graag al eens bezweet wil trillen met de billen onder de strobo.

Asymetric80

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.