Recensie

Almax Und Forte: Nois d’ Avui (vinyl)

Genre(s)


Deze Almax Und Forte (eigenlijk een poedertje tegen brandend maagzuur) is het nagelnieuwe project van Synths Versus Me en India Nardone. Een project waarbij het duo, want Synths Versus Me is bovenal Nico Cabaňas, oprichter van het Oraculo label, en India Nardone op zoek gaan naar een nieuw elektronisch geluid. Hun eerste wapenfeit is de ep ”Nois  d’ Avui” met daarop 5 nummers en één remix.

Elementen uit diverse elektronische genres worden hier in de mix gegooid - techno, idm, industrial, minimal synth en break beat - tot een eclectische cocktail die eens pittig dan weer fletjes naar binnengaat. “Can You Feel The House India Nardone” is een nummer ingeslikte techno, met 'breaks' en wat experimentele arrangementen die allicht zal worden uitgeprobeerd in de hippe en zweterige clubs op Lloret del Mar want daar komt deze act vandaan.

“Interrupted” kent dan weer een gebroken ebm ritmiek die wordt doorboord met industriële ietwat ‘schroterige geluiden’, allicht meer naar de meug van onze doorsnee lezer dit, al blijft het wel experimenteel. Dat is ook meteen de bedoeling van deze Almax Und Forte. De ‘flat beat’ van “Mysterious Relief” schraapt het vel van onze rammelende botten en is meteen het nummer dat ook een remix kuur ondergaat en wel van het industrial techno gezelschap Ancient Methods. In de remix wordt het experimentele karakter van het nummer bedolven onder een salvo aan hamerende ‘beats’ en ‘bleeps’ waardoor het zelfs een ietwat tribale invulling kent.  

“Punish” is dan weer droge, niet commerciële techno waarvan men op Tomorrowland wellicht het vliegend schijt krijgt al zou dit geluid niet misstaan in één of ander klein achterkamertje van het festival waarin naast het vrolijke feestgedruis ook plaats is voor enige dansbare diepgang. Tot slot eindig ik met de opener van deze eclectische vinylschijf, het nummer “Poisenend By Love”, of liefde is een vergif,  dat meteen duidelijk maakt dat je hier met een genre overstijgende elektronische release te maken hebt.

Dit is een beetje het schuurpapier in de technoclub of anders de alien sound  in de darkwave club. Zoiets. Voor wie graag eens buiten de electro / techno standaarden kleurt is er nu dus ook deze Almax Und Forte. O ja, gelimiteerd op 300 exemplaren zwaar zwart vinyl en de eerste honderd komen met een poster.

Almax Und Forte blijft vooralsnog spoorloos  op het wereldwijde web!

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.