Recensie

Abstrackt Black: Unheimlich

Genre(s)


De naam Abstrackt Black moet je allicht al een keer via de courante sociale media hebben zien passeren. Indien niet, dan vertoeft u waarschijnlijk niet op sociale media waarbij wellicht niemand u ongelijk kan geven. Gelukkig is er nog altijd Dark Entries om u onder andere te wijzen op nieuwe Belgische projecten, zoals deze Abstrackt Black, het project van Sidney Stoffels, die met “Unheimlich” zijn debuutalbum presenteert.  

Daartoe werd de hulp ingeschakeld van Darkdevil Productions en ook dj Darkdevil zou geen onbekende meer mogen zijn. Zeker niet onder de wave teefjes. Acht nummers krijgen we op dit debuut, die een soort minimaal, eerder nostalgisch dark electro geluid laten horen. Met nostalgisch bedoel ik dan vooral refererend naar de eerste helft van de jaren  90 toen dit genre vooral vanuit Duitsland werd aangeboord. Relatief eenvoudig in elkaar gezet, maar met zin voor melodie en ver weg van ook maar enige techno allure waarmee het genre vanaf de tweede helft van de jaren 90 zou worden besmet. Aan u om uit te maken of deze besmetting een goede zaak is gebleken. Ik ben in elk geval gevaccineerd.

Nummers die er wat mij betreft uitspringen zijn “I Am The Beast”, “Darling Sunshine” en “Cosmic Horror Show”, die een danspasje verteren. “Unheimlich” is een charmant album dat nog zoekend is naar een eigen geluid maar aardig zijn publiek trekt op Wave Teef en aanverwante feestjes. Daar is Abstrackt Black immers kind aan huis. Abstrackt Black zal trouwens live te zien zijn op het Wave Teef  festival van 7,8 en 9 april!

Abstrackt Black (facebook)

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.