Nieuws

Zaterdag Dark Entries Night met N.E.L & J.P en Such Beautiful Flowers

Door Xavier Kruth

22 december 2023

Zaterdag 23 december is het eindelijk zover. Dan gaat de eerste nieuwe Dark Entries Night door. Van 2011 tot 2022 hadden we al een reeks gratis optredens in de Gentse Kinky Star georganiseerd, en hebben dan kort overwogen om ermee te stoppen. Door een samenloop van omstandigheden werd deze beslissing later weer herroepen, en zo zijn we blij u te melden dat de avonden terug zullen doorgaan, nog steeds gratis en nog steeds in de Kinky Star.

De eerste Dark Entries Night nieuwe stijl bestaat meteen uit twee topacts. N.E.L & J.P bestaan nog maar net, maar wel lang genoeg om reeds tot sensatie uitgeroepen te worden. Het is een samenwerking tussen dichteres Nel Mertens – ook bekend als schrijfster bij Luminous Dash – en bassist JP De Brabander van de industriële postwaveformatie This Can Hurt. De combinatie van de vernuftig opgebouwde elektronische brouwsels van De Brabander met de gesproken woordpoëzie van Mertens heeft op ons alvast indruk gemaakt.

De avond wordt geopend door Such Beautiful Flowers, dat eveneens een poëtische vorm van melancholische doch dansbare electro brengt. Such Beautiful Flowers is het eenmansproject van Donny Woestenborghs, die eerder zanger was van de hardcoregroep Midnight Souls. Live brengt hij een beklijvende show. Deze eerste nieuwe Dark Entries Night gaat door op zaterdag 23 december 2023, opnieuw gratis en voor niets in de Gentse Kinky Star.

Tijdsschema:
20u deuren
21u Such Beautiful Flowers
22u N.E.L. & J.P.

Adres: Kinky Star, Vlasmarkt 9, Gent

Lees ons interview met N.E.L. & J.P.

Lees ons interview met Such Beautiful Flowers

Delen op

Over Xavier Kruth

Xavier Kruth bekeerde zich al op jonge leeftijd tot het gothicdom. Toen hij begon te puberen, moest hij lang zagen om een zwarte broek te mogen hebben. Toen hij tegenover zijn moeder argumenteerde dat hij gewoon om een zwarte broek vroeg, niet om zijn haar omhoog te doen in alle richtingen, repliceerde ze dat als hij nu een zwarte broek zou krijgen, hij daarna toch zijn haar torenhoog omhoog zou doen. Xavier was versteld over de telepathische vermogens van zijn moeder. Hij leerde destijds ook gitaar spelen, en sinds 2006 speelt hij in donkere kroegen met zijn melancholische kleinkunstliedjes in verschillende talen. In 2011 vervoegde Xavier het team van Dark Entries. In Dark Entries las hij ook dat The Marchesa Casati (gothic rock) een gitarist zocht, en zo kon hij een paar keer met de groep optreden. Later speelde hij bij Kinderen van Moeder Aarde (sjamanische folk) en werkte samen met Gert (kleinpunk). En het belangrijkste van al: in 2020 bracht hij samen met Dark Entries-collega Gerry Croon de plaat ‘Puin van dromen’ uit onder de naam Winterstille.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.