Nieuws

Wijzigingen aan Sinner’s Day line up zomer en winter

Door Kurt Ingels

20 mei 2022

Wellicht was u reeds op de hoogte van de hospitalisatie van Front 242 zanger Jean-Luc De Meyer. Een aantal concerten van Front 242 werden hierdoor reeds geannuleerd en ook de geplande passage op Sinner’s Day van vrijdag 24 juni aanstaande verdwijnt nu van de agenda. Het concert werd verschoven naar de wintereditie van Sinner’s Day in Diest. Uitstel is dus geen afstel. Op 24 juni zal Front 242 vervangen worden door Echo And The Bunnymen die hun 45ste (!) verjaardag vieren in Oostende én dit op de wintereditie van Sinner’s Day nog een keertje komen overdoen. Mocht u een dagticket hebben voor Front 242 dan valt dit om te boeken naar 31 oktober.

Verder meldt de organisatie ook de annulatie van het optreden van Tyske Ludder, daar de zanger die zeer recent betrokken was bij een auto ongeval, een landurige revalidatie moet ondergaan. Ook Bruce Foxton, bassist bij The Jam moet een medische behandeling ondergaan waardoor de toer in Frankrijk en België wordt afgezegd en de groep niet te zien zal zijn (From The Jam) op 25 juni in Oostende. De organisatie kondigt voor de zomereditie 4 nieuwe namen aan, het Britse Ist Ist, Kalte Nacht uit Griekenland en het Italiaanse Talk To Her en WH Lung.

Dark Entries laat u alvast graag kennis maken met de nieuwkomers;

Ist Ist staat voor post punk uit Manchester, het viertal heeft ondertussen 2 albums op zijn actief, “Architecture” (2020) en “The Art Of Lying” (2021) beiden op Kind Violence Records, de muziek varieert van dromerig sfeervol, inclusief synth accenten tot uptempo post punk songs waar de gitaren de hoofdrol krijgen.

Het minimal post punk / cold wave duo Myrto Stylo en Nikos Konstantinidis zijn samen Kalte Nacht en brachten in 2020 bij Geheimnis Records hun titelloze debuut uit. De groep brengt typerende sterk door de jaren 80 beïnvloede minimal post punk waarin het accent op electronica komt te liggen. Koel en dansbaar.

Het Italiaanse Talk To Her mocht ik reeds ontdekken met hun album “Love Will Come Again” (Icy Cold 2020) dat ik zomaar even met een 8 honoreerde. Waarom, wel de muziek die ze zelf als electro wave rock omschrijven klinkt fris, is dansbaar en weet zich direct in jouw geest vast te bijten. Wat mij betreft een band die beslist wat meer bekendheid mag genieten. Daartoe is hun aantreden op Sinner’s Day een mooie gelegenheid. Lees hier mijn review van hun debuut “Love Will Come Again".

 

WH Lung is een Britse (Manchester), electro pop / krautrock formatie die in 2017 het levenslichtzag en ondrtussen twee albums op zin actief heeft "Incidental Music" (2019) en "Vanities" (2021) welke ze graag op 24 juni komen presenteren en de gemoedelijke jaren 80 doen terugkeren.

Echo And The Bunnymen hoeft Dark Entries uiteraard niet meer voor te stellen, mocht dit wel het geval zijn dan bent u ofwel piepjong ofwel verdwaald op het wereldwijde web! De paarden met lippen als suiker gaan aan het dansen onder de moordende maan en dat snijdt er in, in het stekelvarken. Hebt u hem?

Voor alle praktische info, een compleet overzicht van de nieuwe line up voor de zomer en wintereditie, overnachtingen en tickets alsook de officiële statements van de bands surft u naar de officiële Sinner’s Day festival site.

Delen op

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.