Nieuws

W-festival presenteert volledige line up.

Door Kurt Ingels

03 maart 2023

Wil u de ‘grote vakantie' met een vet punt beëindigen dan is er tussen 25 en 27 augustus het W-festival op het kleine strand van Oostende. Een festival waarin de jaren 80 worden gevierd maar er gelukkig ook oor is voor de alternatieve jaren  80 en de subcultuur die in die magische crisisjaren kwam bovendrijven, new wave heette het toen, een subcultuur die tot op heden is blijven doordenderen vandaar dat u ook nieuwe namen op het  Batcave podium vindt. Al staat er op het hoofdpodium ook dagelijks wat lekkers voor de lezers van deze site. Goed, hoe zien de drie dagen er uit?

Op vrijdag 27 augustus kunt u op het hoofdpodium terecht voor Björn Again (inderdaad Abba cover band), China Crisis, onze eerste tip de wave pop van A Flock Of Seagulls, tip 2 Midge Ure (van Ultravox faam) en de verkleedpartijd die Village People heet. Op het Batcave podium, waar ons hart ligt, beginnen we met Velmet Mist, Pretty Addicted en uitsmijters Hocico en Fields Of The Nephilim. Nadien is er nog tot en met 01u00 een afterparty door Batcave dj’s!

Op zaterdag 28 augustus wordt het hoofdpodium bevolkt door  Time Bandits, pop icoon Nick Kershaw, Earth Wind & Fire Experience (by Al McKay), Wet Wet Wet en vanaf nu wordt het interessant: om 19u00 staat Nena op het podium gevolgd om 21u00 door The Human League. Op het Batcave podium bouwen we een feestje met Dorsetshire, Solor Dolorosa, NNHMN en het Amerikaanse Cold Cave. Nadien is er nog tot en met 01u00 een afterparty door Batcave dj’s!

Op zondag 29 augustus tenslotte toch weer een paar interessante namen op het hoofdpodium. Zo beginnen we al om 13u00 met Bow Wow Wow, gevolgd door Genesis (classics), The Cardigans, Natalia Imbruglia en zeker interessant OMD als slotakkoord op dit podium. Op het Batcave podium Lavvi Ebbel, Corpus Delicti, When In Rome, Modern English en Project Pitchfork. Nadien is er nog een feestje tot 23u30 want Oostende wil op tijd in bed.

Voor alle praktische info en tickets kunt u uiteraard terecht op de officiële website van het W-Festiva!l

Delen op

Tags

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.