Nieuws

W-Fest komt dichterbij!

Door Kurt Ingels

06 juli 2024

U heeft het vast ook in uw agenda staan, 23, 24 en 25 augustus is er in Oostende weerom W-Fest, ook dit jaar met een Batcave podium. Laat het net dat podium zijn dat de Dark Entries lezer weet te bekoren en waar we graag wat extra aandacht aan schenken door de line-up voor elk van de drie dagen even met u te doorlopen.  Nadien wijst Dark Entries u ook graag op een aantal namen op het hoofdpodium die u maar beter eens checkt. Dus hou onze website in de gaten, dat zou u sowieso al moeten doen.

In onze eerste W-Fest aflevering begin ik met het Batcave podium van vrijdag 23 augustus.

Vrijdag 23 augustus opent om 12u50, net na een makkelijk verteerbaar en gezond middagmaal dus, The Underground Youth het Batcave podium. Deze groep werd reeds opgericht in 2008 en heeft ondertussen al 10 albums op zijn actief. The Underground Youth brengt u een melange tussen soms psychedelische aandoende en dan weer schurende postpunk met een sterke jaren 80 referentie. Ook genres als indie een shoegaze zijn deze band niet vreemd. Hun meest recente album “Nostalgia's Glass” verscheen in 2023 bij Fuzz Club Records.

Om 14u00 tekent eXTC present. Misschien wel de grootste naam die dag op het Batcave podium die wellicht ook veel volk van het hoofdpodium naar het oord des verderfs zal lokken. Immers eXTC is het project van de legendarische XTC drummer Terry Chambers die reeds in de jaren 70 en begin jaren 80 in volle new wave tijden met een aantal hits uitpakte. Met deze  eXTC  worden de XTC klassiekers van weleer van onder het stof gehaald en u live voor de voeten gegooid. U kent er vast meer dan u denkt!

Als het zonnetje pal staat op 23 augustus in Oostende dan kan de schaduw en dus een beetje duisternis deugd doen. Daar wordt om 16u00 voor gezorgd door publiekslieveling, het Zweedse Then Comes Silence. Een groep die zich tot de gothic rock / darkwave sensatie van de afgelopen jaren wist op te werken en dat deed met voortreffelijke albums als “Blood” (Nuclear Blast, 2017), “Machine” (Oblivion, 2020), “Hunger” (Nexilis, 2022) en hun meest recente worp “Trickery” (Metropolis, 2024). Lees hier de Dark Entries review van “Trickery”. Weet dat deze heren live een sensatie zijn, bewegen zult u!

Om 17u30 speelt het Belgische Der Klinke een thuismatch op het strand van Oostende. Ondertussen bestaat deze groep rond Geert Vanderkerkhof  alweer 15 jaar. Een periode waarin 6 albums de wereld werden ingegooid en waarvan een aantal songs het tot cult hit wisten te brengen, in het bijzonder “The Doll” dat op geen enkele new wave fuif mag ontbreken. Hun meest recente worp verscheen vorig jaar en luistert naar de naam “Facing Fate” , lees hier de Dark Entries review van dit alweer voortreffelijke album. Elektronische new wave in de Belgische traditie, der Klinke zorgt gegarandeerd voor een danspasje in het mulle strandzand!

Een andere bekende naam die u om 19u00 op het Batcave podium ziet opduiken is levende legende Diary Of Dreams. Het project van Adrian Hates brengt u romantische en elektronisch aangestuurde darkwave en dat al sedert 1994 (dat is inderdaad 30 jaar geleden!) met het albumdebuut “Cholymelan” (1994, Dion Fortune), hoewel de groep reeds 5 jaar eerder in 1989 werd geformeerd,  tot het in 2023 uitgebrachte “Melancholin” op het door Adrian Hates zelf bestierde Accession Records. Recent verscheen ook nog de compilatie “Under A Timeless Spell” (2024, Accession Records) waarbij Diary Of Dreams klassiekers in een meer klassieke uitvoering worden opgevoerd. De groep kent ondertussen tientallen hits en zal moeiteloos een dik uur kunnen vullen. Bisnummers zijn allicht op hun plaats!

Indien u zowat in het slaap gesukkeld bent daar op het Oostendse strand laat de herrie van Combichrist dan om 20u30 een bevrijding zijn. Deze Noorse band begon in 2003 als hyper darkelectro band en introduceerde gaandeweg meer gitaren in de totaalsound om uit te komen bij een soort crossover band naar Amerikaanse model. De combinatie van hitsige electro met  harde en snijdende gitaren. Oostende zal het geweten en ‘gezweten’ hebben. Hun meest recente album “Cmbcrst” verscheen recent bij het Duitse Out Of Line label. Helemaal losgaan heet dat.

Na deze  zes bands kunt u uiteraard nog voor een danspasje terecht in de Batcave tent, of beter tempel,  waar de betere new wave, cold wave, postpunk, ebm, gothic en meer ten dans wordt gespeeld!

Voor alle praktische info, één adres de officiële W-Fest website

Klik hier voor tickets

Delen op

Over Kurt Ingels

Kurt Ingels, alias dj Kurt Darkdweller, is geen ééndagsvlieg. Oudstrijder in de scene en bij Dark Entries. Stortte zich, lang geleden, tijdens hogere studies in een lagere, duistere orde. Als new wave tiener opgegroeid maakte hij als twen Gent onveilig en ging er aan de slag met eigen fuiven (Weltschmerz Nacht), startte een dj carrière, schreef op een blauwe maandag het boek ‘de dag dat het zonlicht niet meer scheen, wave in België’, werd eeuwen geleden ingelijfd bij het papieren Dark Entries, zette mee het Belgian Independent Music festival op poten en weigert steevast ouder te worden. Trouwe soldaat, gepassioneerd door muziek en dan vooral die van de donkere soort. Op passie staat geen leeftijd.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.