Nieuws

Vaselyne covert op Shame EP

Door Danny Quetin

23 mei 2022

En dat is niets om ook maar een klein greintje schaamte voor te kennen, want schaamte is de schaduw van de liefde. Vaselyne, het buiten proporties aanstekelijke duo met Yvette Winkler en Frank Weyzig bereidt zich voor op een album dat er tegen 3 juni staat aan te komen. The Sea Says mag alvast iets zijn om naar uit te kijken. Getuige daarvan hun Here To Begin EP en nu ook met de Shame EP.

Een EP met covers, altijd wel een gevaarlijk goedje. Vaselyne weet echter als geen ander er een invulling aan te geven die haast hypnotiseert. Beklijvende schoonheid in wat jaren geleden door PJ Harvey werd uitgebracht. Nu ook in een Acoustic Demo-versie en ter ontwikkeling van de dansspieren in een Junksista-Remix. Het geluid van Vaselyne klinkt nochtans het best in zijn puurheid. Met weldoordachte structuren waarvan Weyzig de verdienste mag ontvangen. Ervaring opgedaan destijds bij Clan Of Xymox.

Het is dat compositum dat zich weet te vertalen in A Woman’s Story, een track die al een eigen leven wist te leiden door Cher, en later door Marc Almond. Met als extraatje de instrumentale versie die de vakkundigheid van een degelijke song weet te bevestigen. Het stemgeluid van Winkler doet wonderen.

Met de Shame EP weet Vaselyne zich wars van angst en schaamte te verpakken in onberispelijke grandeur.

Facebook

Bandcamp

Delen op

Tags

Over Danny Quetin

Danny Quetin. De radioman. Sedert 2004 de uitlaatklep van het radioprogramma ‘De Dag des Oordeels’ en vanuit die hoedanigheid enkele jaren later terechtgekomen in het oord van verderf dat zich openbaart als de redactie van Dark Entries. En zich daar onmiddellijk goed bij voelde. Als tiener de punk ontdekt, met piekharen, toen er nog wat haar op zijn kruin stond. Blijven hangen in de jaren 80 om mee te evolueren in de Wave-beweging en door de jaren heen verdwaald te blijven in al wat maar enigszins naar duisterheid kon ruiken. Al bij al is het nog goed gekomen. Of net niet.

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.