Nieuws

Therion: 35 jaar de beste metal uit Zweden!

Door Gerry Croon

02 oktober 2023

De Zweedse symfonische metallegende Therion hebben onlangs hun eerste single "Twilight of the Gods" onthuld van hun aankomende album Leviathan III (release datum 15 december 2023).

Met het nieuwe album keert Therion terug om nog een meesterwerk af te leveren - de voltooiing van de Leviathan-trilogie. Met meer dan 35 jaar achter de rug wordt de band rond meesterbrein Christofer Johnsson beschouwd als een van de meest stijlbepalende acts van de symfonische metal. Tot op de dag van vandaag noemt Johnsson het Zwitserse Celtic Frost en hun manier om operazang en orkestrale instrumenten te combineren aan het eind van de jaren '80 als een van zijn belangrijkste invloeden in die tijd, wat ertoe leidde dat Therions ‘Symphony Masses’ (1993) en ‘Lepaca Kliffoth’ (1995) de bakens uitzetten voor het genre aan het begin van de jaren '90. Maar het blijft toch voor ‘Theli’ (uit 1996 alweer) dat in ieder gothic metal hart een ereplaats heeft. Op geen enkel concert van Therion zal de hit ‘To Mega Therion’ ontbreken!

‘Twilight of the Gods’ levert het beste van epische en symfonische metal, met een harmonieuze en evenwichtige mix tussen gitaren, koren en orkest. Vergezel Therion op hun veelzijdige muzikale reis en bekijk alvast de gloednieuwe officiële videoclip voor ‘Twilight of the Gods’!

Therion

Wil je Dark Entries steunen? Doe een gift op BE49 0017 6243 8971

© Dark Entries. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door We Cre8 It.